Приказният свят на Гъливер и лилипутите е истинска реалност за

...
Приказният свят на Гъливер и лилипутите е истинска реалност за
Коментари Харесай

Най-голямата пейка в България се намира в ... Димитровград

Приказният свят на Гъливер и лилипутите е същинска действителност за жителите и гостите на Димитровград. Все повече гости притегля апаратура с пейки, голяма нощна лампа, маса и стол, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Няма по какъв начин да минете през центъра на Димитровград и да не забележите (а при добра физическа подготовка - и да се покатерите) до необятната 6 метра и висока 2,40 метра скамейка. Тя е най-голямата в България, тежи звук и половина, и е магнит за всеки, който търси по-нестандартно премеждие, и най-много - селфи.

Инсталацията с пейки за джуджета и Гъливеровци се намира на входа на парк Марица, зад постройката на Общината. Не че има потребност от доста разяснения, с тези размери мъчно бихте я подминали.


За да не се объркате в мащабите, до най-голямата скамейка има естествена скамейка, а до нея – минипейка.

" Светата троица на пейките ", както й споделят димитровградчани, не е нова апаратура, само че от 2011 година притегля почитатели, като даже няколко пъти е била на турне из страната.


И с цел да не бъде пейката самотна, то компания й вършат и най-голямата нощна лампа в България, най-големият стол и най-голямата маса.

Масата е с височина от 2,5 метра и тежи 1,6 тона, като единствено плотът е 3 на 6 метра. Столът е малко повече от 3 метра висок.


Застанал в подножието на тези големи мебели, човек доближава до няколко извода: че всичко в този живот зависи от мащаба; че най-големите проблеми са дребни на фона на останалите; и че човек мъчно може да устои на вътрешния повод да не се качи на големия стол, мощно добутвайки най-близкото кошче за отпадък, което да се употребява като стълба./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР