Приказките за огромния брой руски туристи са най-обикновен мит, докато

...
Приказките за огромния брой руски туристи са най-обикновен мит, докато
Коментари Харесай

Вени Марковски: Огромният брой руски туристи са най-обикновен мит

Приказките за големия брой съветски туристи са най-обикновен мит, до момента в който статистиката демонстрира ясно къде е България - твърдо в Европейския съюз.
Това коементира Вени Марковски в профила си във Фесбук във връзка заглавията след изявлението на Димитрий Медведев, че 500 000 съветски туристи идват всяка година в България, 300 000 руснаци имат парцели по Черно море.

Ето какво още сподели Марковски:

Според Националния статистически институт, общо 522 085 туристи от Русия са пристигнали в България. Ако е правилно, че има 300 000 жилището - благосъстоятелност на руснаци, значи даже не са идвали фамилно.

Пак съгласно Национален статистически институт, броят на туристите от Европейски Съюз е 7 250 365 - т.е. близо 14 пъти повече, в случай, че популацията на Европейски Съюз е единствено 3 пъти по-голямо.

Освен от Европейски Съюз, повече туристи в България са влезнали от Турция, Македония, Сърбия. От Украйна са малко по-малко от съветските - 487 400, а от Израел са 245 567 души. От целия останал свят туристите са над 850 хиляди.

С други думи - приказките за големия брой съветски туристи са най-обикновен мит, до момента в който статистиката демонстрира ясно къде е България - твърдо в Европейския съюз.

Източник: Национален статистически институт
.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР