Приходите в турнирите от Големия шлем бележат ръст всяка година,

...
Приходите в турнирите от Големия шлем бележат ръст всяка година,
Коментари Харесай

Близо 3 млн. долара ще заслужат победителите в Australian Open

Приходите в шампионатите от Големия шлем бележат растеж всяка година, а с тях се усилват и наградните фондове в най-престижните съревнования в тениса. За 2020 година участниците в Australian Open ще си разпределят 49.15 милиона щатски $ (71 млн. австралийски долара), оповестиха уредниците.

Увеличението е с 13.6% по отношение на шампионата през 2019 година Победителите при мъжете и дамите ще заслужат по 2.85 милиона $, а отпадналите в първия кръг на главната скица ще приберат по малко над 62 хиляди $.

" Силно имаме вяра в повишаването на паричните награди на всички равнища от играта и ще продължим да работим със състезателите, с цел да създадем значими кариерни пътеки в спорта и да дадем опция на повече играчи да печелят повече пари ", сподели шефът на Australian Open Крейг Тили.

За последните пет години наградният фонд на Australian Open се е нараснал с 61.4%. С максимален награден фонд в шампионатите от Големия шлем е US Open с 57 млн. $. В " Ролан Гарос " и " Уимбълдън " състезателите си разпределят надлежно по 47.3 и 47.6 млн. $.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР