Приходите от винетки са паднали за първото тримесечие на 2021г.

...
Коментари Харесай

Приходите от винетки падат през първото тримесечие на 2021 г.

Приходите от винетки са паднали за първото тримесечие на 2021г. по отношение на 2020г. Това излиза наяве от информация, получена от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) по реда на Закона за достъп до социална информация.

Същевременно приходите от тол такси, които се заплащат от тежкотоварните коли, през март 2021г. са малко по-високи в сравнение с дебютния за тол системата март 2020г. От АПИ обясниха, че 32% от приходите от тол за интервала 1 март 2020 година - 1 март 2021 година са от тежкотоварни коли с непозната регистрация. Засега тежестта остава у българските превозвачи, като обяснението на АПИ е коронакризата.

Разходите за тол системата тъй като на процедура Kapsch, която я построи против 150 млн. лева, ще оказва помощ за поддържането против 28 млн. лева на година. Засега не е ясно по кое време действително страната ще може да реализира повече доходи, с цел да влага в огромни пътни планове или поддържане на пътища.
Как стартира годината
Продадените винетки за интервала януари - март 2021 година са на обща стойност 101.4 млн. лева Продадените винетки януари-март предходната година пък бяха общо 124.1 млн. лева, като единствено през януари 2020 година бяха малко над 58 млн. лева През януари и февруари тази година има мощен спад на приходите, като единствено през март има лек растеж по отношение на 2020 година, само че тогава страната влезе в карантина.

Тези суми обаче включват и комисионите на двата търговски медиатора, така наречен Национални снабдители на услуги (НДУ) - " Интелигентни трафик системи " и " Диджитол смарт инфраструктура " (Бившето " Конкорд смарт инфраструктура " ).
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР