Приходи от реклами ефективно поддържат уебсайтове, обозначени като източници на

...
Приходи от реклами ефективно поддържат уебсайтове, обозначени като източници на
Коментари Харесай

Сайтове пълни с fake news печелят 235 милиона долара от реклами

Приходи от реклами дейно поддържат уеб страници, обозначени като източници на дезинформация с милиони долари, демонстрира изследване.

Въпреки диалозите за контролиране, специалистите оповестиха за „ Дойче Веле “, че въпросът се нуждае от „ изцяло решение на промишлеността “.

Уебсайтовете, предопределени да подведат обществеността и да популяризират дезинформация, получават реклами в размер на милиони долари от някои от най-големите компании в света – макар че последните евентуално не знаят за казуса.

Около 20 000 уеб страницата, представляващи риск от дезинформация, генерират почти 235 милиона $ годишно, демонстрира изследване, оповестено от основан в Лондон световен показател за дезинформация (GDI).

„ Дезинформацията се управлява от голям брой разнообразни участници с разнообразни тласъци “, сподели за „ Дойче Веле “ програмният шеф на GDI Крейг Фаган. “Един от тласъците, които виждаме, е финансовият ”, добави той.

Всъщност рекламните доходи от дълго време способстват за жизнеспособността на спорните уеб сайтове, като някогашният асистент на Тръмп и крайнодесен идеолог Стив Банън разказва това като главен поток от доходи за десни медии във видеоклип, оповестен по-рано тази година.

След по-нататъшно следствие „ Дойче Веле “ откри, че реклами за огромни немски компании участват в уеб страници като Twitchy и Zero Hedge, които са маркирани като източници на дезинформация.

Компаниите включват железопътния оператор „ Дойче Бан “, автомобилния производител „ Опел “, „ Дойче телеком “, „ Постбанк “ и други Макар че е малко евентуално тези компании да са наясно, че техните рекламни пари дейно финансират дезинформация, фактът акцентира казуса с днешната цифрова рекламна екосистема. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР