Приготвянето на у дома е много просто. Нямате нужда от

...
Приготвянето на у дома е много просто. Нямате нужда от
Коментари Харесай

Как да си направим домашен кашкавал бързо, лесно и евтино

Приготвянето на вкъщи е доста просто. Нямате потребност от сирине, оцетна есенция или лимонен сок. Факт е, че изварата, която се употребява при приготвянето на сирене, към този момент е ферментирал млечен артикул самичък по себе си и нищо не би трябвало да се прибавя към млякото за закваска.
Можете даже да употребявате извара с ниско наличие на мазнини, консистенцията на сиренето ще остане твърдо и когато се нагрее, то ще се стопи добре.
Това свойство е потребно при положение, че желаете да изпечете пица или да приготвите гювеч от тиквички с получения кашкавал.

-  1 кг извара 
- 2 литра мляко 
-  1 ч.л. сол 
- 0,5 ч.л. сода 
- 1 яйце 
 Мързелива домашна лютеница (РЕЦЕПТА) Мързелива домашна лютеница (РЕЦЕПТА)
Ако до момента неналичието на време ви е серпантина от това да си приготвите сами вкусна домашна лютеница, то това към този момент не е проблем с нашата бърз...

1. Изсипете изварата в горещо мляко и сложете на слаб огън за 10 минути. След това сложете масата в гевгир, затрупан с марля, завъртете компактно краищата с турникет и изцедете добре суроватката.
2. Сложете сместа в купа, прибавете яйцето, содата, солта и разбъркайте. Върнете сместа на котлона и варете още 10-15 минути, до момента в който се получи вискозна консистенция.
3. Поставете кашкавалът във форма, сложете нещо тежко от горната страна. След 8 часа продуктът ще бъде подготвен за приложимост.
4. Любителите на лют кашкавал могат да прибавят няколко скилидки чесън, обичаните си подправки, билки или части изсъхнал червен пипер по време на процеса на готвене. От това домашният кашкавал единствено ще подобрят усета си! 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР