Приготвянето на хумус е лесно като детска игра дори за

...
Приготвянето на хумус е лесно като детска игра дори за
Коментари Харесай

Най-лесната рецепта за хумус

Приготвянето на хумус е елементарно като детска игра даже за новак кулинар. Вкусната паста, която включва тахан и нахут в състава си, е същинска витаминозна бомба. Освен това тя е идеалното допълнение към менюто на всички, които съблюдават коледните пости.
В арабските страни хумусът се сервира като разядка и като допълнение към главното ядене. По нашите ширини той също се радва на огромна респект.
Необходими артикули:
сварен нахут - 300 гр (получава се от 150 гр изсъхнал продукт)
сусамов тахан - 2 супени лъжици
зехтин - 4 супени лъжици
 Идея за обяд: Вкусни и бързи салати за Коледните пости Идея за обяд: Вкусни и бързи салати за Коледните пости
Ако спазвате коледните пости, евентуално се чудите по какъв начин да разнообразите менюто си. Ще се спрем на няколко разновидността, измежду които със сигурн...
лимонен сок - 2 супени лъжици

Начин на подготвяне:
Ако употребявате изсъхнал нахут започнете с подготовката му от предния ден. Накиснете го във вода за една нощ. След като промените водата, варете до подготвеност. Топлинната обработка на нахута е по-продължителна. Необходимо е да го варите към час. Ако употребявате тенджера под налягане, времето се съкратява на половина.
След като сварите нахута, изсипете водата и го претрийте с ръце, с цел да паднат люспите. След това го измийте под течаща вода.
 Най-добрите източници на протеин за Коледните пости (Част 2) Най-добрите източници на протеин за Коледните пости (Част 2)
Ето втора порция растителни източници на протеин, на които да обърнете внимание, в случай че по една или друга причина не консумирате месо. Че...
Може да употребявате и непосредствено нахут от консерва, с цел да си спестите осъществяването на цялата тази процедура.
След като към този момент разполагате с всички нужни артикули, следва същинската част от приготвянето на хумуса.
Поставете в блендер нахута, тахана, лимоновия сок и зехтина. Пасирайте съставките до приемане на хомогенна примес. Ако желаете може да добавите и няколко скилидки чесън, които ще се пасират дружно с останалите съставки.
Консумирайте с препечени филийки, крекери, салати и съществени ястия.
Добър вкус!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР