Приготвянето на фунийки съвсем не е трудно, трябва да се

...
Приготвянето на фунийки съвсем не е трудно, трябва да се
Коментари Харесай

Сладки фунийки с домашен крем

Приготвянето на фунийки напълно не е мъчно, би трябвало да се престрашите да опитате един път и ще се уверите, че сме прави

Необходими Продукти

● брашно - към 750 г
● масло - 1/2 ч.ч.
● яйца - 2 бр.
● сода - 1 ч.л.
● кисело мляко - 1 ч.ч.
● кафява захар - 2/3 ч.ч.

за крема


● брашно - 2 с.л.
● кондензирано мляко - 1 л
● кафява захар - 1 ч.ч.
● яйца - 3 бр.
● масло - 1/2 пакетче краве
● ром - 1 ч.л.

Начин на подготвяне

За тази рецепта ще ви се наложи да си набавите алуминиево фолио. Нарежете го на правоъгълници и от лентичките оформете фунийки.

Оставете ги настрани. През това време замесете тесто, като миксирате всички указани артикули и ги разбиете добре. Замесете безпрепятствено тесто.

Разточете тестото на кора, с дебелина от 0.5 см. Разрежете я на правоъгълни лентички, които да завиете към фунийките, направени по-рано.

След това наредете всички двойки фунийки в намаслена и набрашнена тава. Печете тестените произведения до леко зачервяване. Докато те се пекат, се заемете с крема.

За задачата изсипете по-голямата част от млякото в дълбока тенджерка дружно със захарта. Останалото нищожно количество разбийте с яйцата и брашното.

Получената примес влейте на тънка бликам в тенджерата. Бъркайте на слаб огън, с цел да не загори. Когато сместа се сгъсти, прибавете маслото и отстранете.

Оставете настрани и извадете фунийките от фурната. Махнете фолиото и благодарение на пулверизатор напълнете фунийките с крема. Оставете ги няколко часа на хладно и поднесете.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР