Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500

...
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500
Коментари Харесай

Банички с вода от готови кори – евтини, НЕ мазни и много, много вкусни:

Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин

Хранителна стойност: 500 kcal

Бързи, вкусни и меки банички, които се подготвят с подготвени кори и се пекат на фурна. Използва се доста малко олио, което значи, че не са мазни, подготвят се бързо и доста елементарно и всеки ще се влюби в тях. Опитайте ги един път, няма да сбъркате – ето рецептата за Банички с вода от подготвени кори:

 банички с гореща вода

Банички с вода от подготвени кори

Продукти:

500 г подготвени пресни кори за баница (може и по-тънки)

3 яйца

300 г сирене

10 супени лъжици вряла вода

15 супени лъжици олио

1 ч.л. бакпулвер (1/2 отново.- 5 гр.)

малко сол

още 500 мл хладка вода (аз сложих 250 мл)

Приготвяне: 

Пригответе пълнежа в по-дълбока купа. Първо счупете яйцата и до момента в който ги разбивате с бъркалка, прибавете 10 супени лъжици вряща вода (току-що дръпната от котлона) и 15 супени лъжици олио.

Нарежете ситно сиренето и го прибавете. Накрая прибавете бакпулвера и малко сол на усет, според от солеността на самото сирене. Разтворете корите на работната повърхнина и е най-добре незабавно да ги преброите, с цел да разберете какъв брой имате.

Обикновено се пълнят по две кори по едно и също време, само че в случай че са доста тънки като за саралия, може да вземате и по три. И по този начин, вземете две кори и ги напълнете с приготвената примес. Навийте ги деликатно на руло, а по-късно като охлюв.

 банички с вода

Готовите охлювчета наредете в тавата, където смятате да ги печете, авансово постлана с хартия и леко намазнена. След като сте подредили всички охлювчета, налейте 250-500 мл хладка вода или едвам покрие повърхността на тавата.

Оставете баничките да престоят половин час в тавата заедно с водата (която апропо може и да е газирана, само че преди този момент е загрята малко, с цел да е хладка. С газирана вода се получава още по-добре).

Преди печене намажете баничките от горната страна с останалия заряд, след което ги сложете в авансово загрята фурна на 220 градуса, до момента в който станат златисто-жълти. Сервирайте ги топли.

 банички със сметана

 охлювчета с гореща вода

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР