Пригответе си възхитителни кифлички с ванилов аромат и пълнеж от

...
Пригответе си възхитителни кифлички с ванилов аромат и пълнеж от
Коментари Харесай

Възхитителни кифлички с ванилов аромат и вкус

Пригответе си възхитителни кифлички с ванилов мирис и заряд от извара.

Съставки:

1,5 чаена лъжичка суха квас (от прясната ще ви е нужна 3 пъти повече);180 мл прясно мляко;4 супени лъжици краве масло;4 пресни яйца;6 супени лъжици захар;500 грама брашно;600 грама извара,ванилия.

Начин на подготвяне:

Към сухата квас прибавете 1,5 чаена лъжичка захар и 50 мл топло мляко. Налейте малко мляко, тъй че маята да се смеси добре. Оставете да шупне.В дълбока купа смесете 180 мл течност (по-голямата част от млякото + малко вода), олио (слънчогледово) и 3 яйца. Добавете щипка сол и 4-5 супени лъжици захар. Смесете всичко, като разбивате (с миксер или вилица) до гладкост.Добавете пресятото брашно на части, като бъркате всякога, до момента в който брашното се разтвори.Шупналата мая, която е престояла 10 минути, се прибавя към тестената примес дружно с малко брашно.Пресейте другата част от брашното, разбъркайте с лъжица и по-късно прибавете останалото брашно. По-добре е да добавяте брашното на части, тъй че тестото да се получи с мечтаната консистенция и да не е прекомерно твърдо.Поръсете брашно върху плота, изсипете тестото и започнете да го омесвате, до момента в който тестото спре да се лепи по ръцете ви. Трябва да остане меко. Сложете го в купа, намазана с олио, покрийте с фолио и изчакайте 20 минути, до момента в който втаса.За пълнежа минете изварата през решето, прибавете няколко супени лъжици захар, щипка сол, ванилия и 1 яйце. Разбъркайте до гладкост.През това време тестото ще бухне. Леко го омесете непосредствено в купата и го оставете за още половин час.Пригответе хартия за печене: намажете я с олио благодарение на четка.Изсипете тестото върху плота, омесете още веднъж добре и разделете на 2 елементи. Изпратете едната част назад в купата, а втората разделете на 6-8 елементи (ако искате кифличките да са по-малки, ги нарежете на повече части).Оформете всяко парче тесто като топка и я поставяте върху хартията за печене на значително разстояние, защото тестото ще се усили по мярка.Покрийте дъното на чаша с брашно и направете хлътналост в тестените топчета (колкото по-голяма е вдлъбнатината, толкоз повече заряд ще побере).Във всяка получена дупка сложете заряд от извара (ако желаете, сложете още) и намажете тестото по краищата с жълтък. Оставете на топло за 10-15 минути.След това сложете във фурна, авансово загрята на 180 градуса за 20-30 минути.С втората част от тестото направете същото.

Вижте още: Пригответе си сами фалшификация за чорба за зимата!

Тези възхитителни кифлички са ароматни, нежни, сочни – с помощта на огромно количество заряд от извара. Невъзможно е да им устоите: незабавно ще желаете да ги изядете. Ароматът на ванилия ще притегли на трапезата освен вашето семейство, само че и вашите съседи.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР