Пригответе си тинктура от глухарче! Вероятно няма по-широкоразпространена билка по нашите

...
Пригответе си тинктура от глухарче!
Вероятно няма по-широкоразпространена билка по нашите
Коментари Харесай

Сега е моментът да си приготвите тинктура от глухарче

Пригответе си смес от глухарче!

Вероятно няма по-широкоразпространена билка по нашите земи от глухарчето. То пораства на всички места и от епохи е известно измежду хората като лечебна билка за доста болести. Глухарчето е изключително забавно, тъй като е елементарно налично и всичките му елементи се употребяват и са лековити. От пролет до есен е елементарно видимо, тъй като цветовете му покриват съвсем всяка поляна и парче земя.

Пригответе си дестилат или смес от тази отлична билка, която можете да употребявате през цялата година. Можете елементарно да си извършите смес, а за тази цел може да употребявате всички елементи на билката.

Този текст ще бъде прекомерно къс, с цел да изброи всички изгоди, които можете да получите от използването на глухарчето. Тинктурата от глухарче е позната от епохи и нормално се подготвя, употребявайки корена, потънал в ракия. Използвайки националната мъдрост и опит, ние ви представяме рецептата за това по какъв начин да си извършите този лек и по какъв начин да го употребявате. Ако не желаете да употребявате алкохол има и друга рецепта, в която се употребява захар и е известна като сироп или мед от глухарче.

Необходими съставки за тинктурата:

– пресни глухарчета, цялата билка (корени, листа и цветове, най-добре събрани при започване на пролетта, само че може и когато и да е на годината)
– ракия или водка 35-45 градуса

Начин на подготвяне:

Наберете свежа билка, която пораства надалеч от улиците и замърсяванията. Извадете цялата билка, дружно с корена й, защото това е най-лечебната част. Измийте добре всички елементи, изсушете и ги нарежете на дребни части, колкото е допустимо. След това можете да ги разбиете с миксер, с цел да получите маса, в която алкохолът по-лесно ще проникне, само че не е нужно. Поставете получената примес в стъклен буркан, след което го долейте с ракия или водка. Ние ви предлагаме да употребявате водка поради по-слабата миризма, само че и ракията ще свърши работа – извличайки лекарствените съставки. Опитайте се най-малко половината от билката да бъде корен, а другата половина да се състои от листата и цветовете.

Затворете съда добре и оставете на стайна температура без достъп до слънчева светлина. Нека “отлежи ” за три седмици. От време на време разклащайте буркана. След три седмици, прецедете сместа през марля, с цел да получите единствено течност. Така получената течност съдържа централизация на цялото благосъстояние от лековитите съставки на глухарчето. Съхранявайте тинктурата в подобаващ стъклен съд на мрачно място.

Тинктурата се употребява при ревматоиден артрит и подагра и е изключително ефикасна за подсилване на функционалността на бъбреците, разчистване и възобновяване на черния дроб от жълтеница, хепатит и други болести.

Редовното потребление на тинктурата ще понижи холестерола, ще контролира високото кръвно налягане и въобще ще разреши филтриране на кръвта.

Билкарите предлагат глухарчето при женски болести, проблеми с менопаузата, проблеми с кърменето, кисти и алергии. Тинктурата се употребява за производството и секреция на жлъчката. Диабетиците могат да употребяват тинктурата като естествено средство за контролиране на инсулина.

Глухарчето понижава възпалението в организма, изключително на равнище кръвоносни съдове, което понижава риска от сърдечно-съдови болести. Изследвания от 2008 и 2011 година, оповестени в Journal of Oncology удостоверяват, че глухарчето има забележителна роля в битката, намаляването и предотвратяването на множеството типове рак, изключително на белите дробове, простатата и кожата.

Глухарчето има лечебна мощ за подсилване на тялото и обособяване на токсините посредством потта. Повлиява отделянето на слузта от тялото, урината и други отровни субстанции, които вършат тялото изтощено и сънливо, тъй че с постоянна приложимост ще почувствате по какъв начин силата и силата ви се връщат.

Освен изброените изгоди, екстрактът от глухарче, който ще получите по този метод, е богат на витамини А, В2, С, D, както и калий, натрий, фосфор, калций и желязо.

Използвайте тинктурата съгласно потребностите си, само че можете да я употребявате превантивно за целия организъм.

Употреба:

Тинктурата се употребява, както следва: 20-30 капки в половин чаша вода 3 пъти дневно. След три месеца приложимост е належащо да се направи отмора.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР