Пригответе си тези ароматни летни кюфтета за тънка талия! Заедно

...
Пригответе си тези ароматни летни кюфтета за тънка талия! Заедно
Коментари Харесай

Летни кюфтета за тънка талия: Можете да ги ядете дори през нощта!

Пригответе си тези ароматни летни кюфтета за тънка талия!

Заедно с лятната жега пристигна голямото предпочитание да ядем единствено леки и освежаващи ястия. С лекото хранене всичко е просто: обилие от зеленчуци, които могат да се пекат, да се прибавят към салати, а потреблението на месо, в случай че желаете, може да бъде значително понижена. Предлагаме ви да експериментирате малко и да направите буквално въздушни кюфтета с прибавянето на зеле.

Това ядене ще се хареса даже на тези, които се опасяват да не навредят на фигурата си преди плажния сезон, тъй като кюфтетата се подготвят без нито една троха самун, грис или брашно. За да запазим месните топчета във форма, взехме решение да използваме извара, която се оказва необикновено вкусна и нискокалорична. От посочения брой съставки получавате към 12 кюфтета.

Съставки:

Пилешка кайма – 600 грамаЗеле – 200 грамаИзвара – 80 грамаЯйце – 1 бройКопър – 0,5 връзкаЧесън на прахуляк – 0,5 ч. л.Подправка хмели – сунели – 0,5 ч. л.Черен пипер (смлян) – на вкусСол – на усет

Приготвяне:

В дълбока купа смесете каймата със сол, сухия чесън, хмели – сунели и черния пипер.

Измийте, подсушете и нарежете младото зеле. В обособен съд смесете изварата с яйцето, прибавете сместа към каймата.

Поръсете месото с нарязания копър и зелето, разбъркайте добре всичко.

Намокрете ръцете си, с цел да оформите кюфтета от получената примес. Поставете ги върху тава за печене, покрита с хартия за печене на малко разстояние едно от друго.

Изпратете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.

Вижте още: Пригответе тиквичките по нов метод: под формата на вкусна пица

Ако желаете кюфтетата да бъдат по-сочни, можете да употребявате различен тип пилешко месо, не филе, а например бутчета. Просто не забравяйте авансово да отделите кожата. Насладете се на процеса на подготвяне на тези вкусни летни кюфтета! Резултатът си заслужава!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР