Пригответе си нежен пай с тиква и извара! Ето как!

...
Пригответе си нежен пай с тиква и извара! Ето как!
Коментари Харесай

Пай с тиква и извара: здравословна и вкусна декорация за трапезата

Пригответе си гальовен къс с тиква и извара! Ето по какъв начин!

Тиква – един от най-есенните артикули. Това е обичаен зарзават в американската просвета, където е знак на Хелоуин. Но в нашия регион обичаме тиквата заради изразителния й усет и поради обстоятелството, че се съхранява дълго време. На основата на тиква можете да приготвите десетки ястия.

Днес ви предлагаме нова рецепта за сладостен десерт. Този къс е подобаващ, както за празничната софра, по този начин и за всекидневно ядене.

Рецепта за къс с тиква и извара

Съставки:

тиква – 800 грама; извара – 0,5 кг; 1 чаша захар яйца – 5 броя; 2 супени лъжици царевично нишесте; маково семе – 25 грама; настъргана кора от цялостен портокал; заквасена сметана – 100 грама.

Начин на подготвяне:

За да направите пая гальовен, първо би трябвало да изпечете тиквата във фурната. Оставете към 100 грама от нея за по-късно.

След като тиквата се изпече, я минете през тензух, с цел да се освободите изцяло от влагата, и я пасирайте. Към пулпата прибавете 70 грама захар, няколко яйца, половината нишесте и портокаловата кора. Разбъркайте добре.

Маковото семе трябва да се свари на слаб огън, с цел да се разкрие усетът му. След това го изсушете. Разбийте добре с миксер половин чаша захар и изварата, след което добавете 2 яйца, маковото семе и останалата половина от нишестето.

За да не залепне пая, поставете хартия за печене на дъното на съда и намажете с малко масло. След това от изсипете тиквената примес и изварата, като ги редувате. Почукайте малко тавичката в плота, тъй че тестото да се разпредели отмерено.

За декорация направете няколко лъча от центъра към стените. Но преди този момент загрейте фурната до 170 градуса. За изпичането на десерта са нужни към 40 минути.

През това време пригответе заливката. Просто би трябвало да смесите останалата захар (около 30 грама), заквасената сметана, 1 яйце и отделената тиква първоначално. Направете отмерено гъста заливка и залейте с нея пая, по-късно го сложете във фурната за още 10 минути.

Това е всичко! Апетитният десерт е подготвен! Ако спазвате диета, не добавяйте толкоз захар, колкото е посочено в рецептата. Също по този начин можете да замените захарта с мед, а може и въобще да не употребявате подсладител. В последна сметка тиквата сама по себе си е задоволително сладка.

Вижте още: Рецепта за печено пиле с картофи в доматена марината

Приятен вкус!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР