Пригответе с мерак и по нашата рецепта и консумирайте с

...
Пригответе с мерак и по нашата рецепта и консумирайте с
Коментари Харесай

Вълшебни ребра на жар

Пригответе с копнеж и по нашата рецепта и консумирайте с огромни количества бира

Необходими Продукти

● свински ребърца - 1 кг (или гърди с кост)
● зехтин - 5 с.л.
● лимонен сок - сока на 1 лимон
● горчица - 1 с.л.
● мед - 1 ч.л.
● мащерка - 1 с.л.
● риган - 1 с.л.
● бяло вино - 50 мл
● чесън - 1 - 2 скилидки
● соев сос - 5 - 6 с.л.
● доматено пюре - 4 с.л.
● черен пипер - 1 ч.л.
● червен пипер - 1 ч.л.
● пикантен червен пипер - по избор
● чесън на прахуляк - по избор
● сол - на усет

Начин на подготвяне

Нарязваме свинските ребра или гърди с кост на порционни части. Счукваме чесъна и сухите подправки (мащерката, ригана, черния, аления пипер и солта) в хаванче. Преместваме ги в бездънен съд или плик за печене.

Добавяме бялото вино, зехтина, лимоновия сок, горчицата, доматеното пюре, соевия сос и меда. Сол не се прибавя авансово, тъй като соевия сос е задоволително солен. Разбъркваме всичко доста добре.

В получената марината слагаме ребрата. Ако са в съд - покриваме с фолио и оставяме на хладно място за няколко часа, а в случай че са в плик - просто го завързваме, с цел да не протече част от марината. От време на време размествайте ребрата, а в случай че са в плик - просто го обръщайте от време на време. Един час преди печенето ги изваждаме да постоят на стайна температура.

Така маринованите ребра слагаме на скарата върху жарта (може и на електрическа скара, само че на плам усетът в действителност е магически! ), която авансово сме намазали със сланинка или олио и печем до подготвеност от всички страни.

Сервираме със зеленчуци съгласно сезона и доста (като количество) изстудена бира! По предпочитание поръсваме със сол, чесън на прахуляк и пикантен пипер съгласно вкусовите желания.

Наздраве и добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР