Пригответе едни малко по-елегантни хапки за вашите гости с този

...
Пригответе едни малко по-елегантни хапки за вашите гости с този
Коментари Харесай

Сандвич със свински мозък

Пригответе едни малко по-елегантни хапки за вашите посетители с този апетитен деликатес от добре овкусен свински мозък

Необходими Продукти

● свински мозък - 2 бр. 130 г
● лимони - 1/2 бр. по - дребен, единствено сока
● черен пипер - 2 щипки млян+ 5 зрънца
● дафинов лист - 1 бр.
● оцет - 1 с.л.
● краве масло - 2 с.л.
● зехтин - 3 с.л.
● рукола - 1 шепа
● валериана - 1 шепа
● чери домати - 2 - 4 бр.
● сол - на усет
● пекорино - 2 с.л. настъргано
● свежи подправки - по избор
● самун - 4 филийки, за сандвич (бял или пълнозърнест)

Начин на подготвяне

Накиснете за час-два в студена вода с малко оцет свински мозък. Извадете и почистете от ципите. Ако ви е мъчно, може да почисти елементарно и след сваряване, до момента в който е още топъл.

Измийте добре мозъка, разрязан на половинки и го пуснете във вряща вода с дафиновия лист, сол и зрънцата черен пипер. Намалете огъня, с цел да не ври буйно и да разчлени нежния мозък. Варете мозъка 6 минути и извадете.

На процедура, по този начин свинският мозък е приготвен и може да процедирате нататък за приготвянето на пастет от мозък или хайвер от него, само че аз го запържвам и в малко масло у зехтин, тъй като ми е по- вкусно- в случай че желаете направете и вие като мен - задоволително е единствено да се получи златист тен и е готово.

В купичка намачкайте вкусния деликатес дружно с лимоновия сок, сол, черен пипер и ароматното пекорино. Може да си доовкусявате на воля, като да вземем за пример добавите и някоя свежа фалшификация, само че в никакъв случай не прекалявайте, с цел да не засенчите усета на свинския мозък, който е доста внимателен.

Намажете филийките самун (хубаво е да са леко запечени) с получения пастет и от горната страна сложете зелениите - рукола и валериана - овкусени със зехтин и сол. Завършете с половинки чери доматки и поднесете вкусните сандвичи.

По този метод може да приготвите и по-елегантни хапки за ваши скъпи посетители, като задоволително е просто да нарежете на дребни квадратчета хляба.

Добър вкус със Сандвич със свински мозък!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР