Приготвено под формата на гуакамоле, добавено към смути рецепти, авокадото

...
Приготвено под формата на гуакамоле, добавено към смути рецепти, авокадото
Коментари Харесай

За какво може да използвате авокадото

Приготвено под формата на гуакамоле, добавено към смути предписания, авокадото е един от най-често употребяваните плодове. То е уместно за консумация и от диабетици. Богато е на витамини А, Е, витамини от групата В, калий, фосфор и други значими хранителни детайли. За какво може да го употребявате, вижте в идващите редове.

Маска за коса

Авокадото е отлично за поддържане на сухата и изтощена коса. Направете си маска като намачкате 1 добре узряло авокадо и добавите към него малко зехтин. Получената маска се нанася върху авансово измита и влажна коса по дължината. След 15 минути може да изплакнете с вода.

Заместител на майонеза

Сандвичите са бърза и лесна закуска или обяд. Винаги можем да ги създадем по-здравословни, като прибавим в тях потребни съставки.

Заменете майонезата с намачкано авокадо. Намазано върху филийки, има превъзходен кремообразен усет. Вижте едно предложение за сандвич с авокадо.

Като маска за лице

Авокадото е добър натурален овлажнител за кожата. То подхранва, възвръща и ѝ придава искра. Към ½ намачкано авокадо прибавете малко зехтин, мед или кисело мляко. Нанесете маската върху почистена и суха кожа и след 10-15 минути изплакнете с хладка вода.

Салата с паста, пилешко и авокадо

Ако сте фенове на пастата, знаете, че с нея могат да се подготвят разнородни и вкусни салати. Вижте една чудесна рецепта.

Маска за околоочен силует

В края на деня или заран след сън постоянно сме подпухнали, погледът ни наподобява изтощен. Появяват се тъмни кръгове, торбички, а и тези фини бръчици... Вероятно сте забелязали, че когато си купувате маски за лице, на тях написа да се заобикаля зоната към очите. Това е по този начин, тъй като за тази зона има различен тип маски.

От друга страна, мекото авокадо със своята копринена текстура е уместно за изработката на маски за очи. Намачкайте 2 с. л. добре узряло авокадо и го нанесете в зоната на околоочния силует (избягвайте горния клепач). Легнете за 15 минути, отпуснете се и по-късно може да изплакнете с хладка вода.

Шоколадов мус с авокадо

Когато сме на диета е мъчно да устоим на сладките изкушения. Но в случай че си приготвим един специфичен мус с авокадо, няма да нарушим режима си. Споделяме една чудесна рецепта.

Крем за бръснене

Ако ви е свършила пяната за бръснене, пробвайте да нанесете върху кожата си тъничък пласт пасирано авокадо, към което сте добавили масло от ший или кокосово масло. След като премахнете космите, изплакнете кожата с прелестно топла вода.

Грижа за устните

Ако устните ви се напукват по-често през студените и горещите месеци, не забравяйте да се погрижите за тях, като си извършите маска с авокадо и малко зехтин. Получената гладка примес се нанася върху сухи устни за към 20-25 минути. След това може да изплакнете с хладка вода.

Нежен пилинг за кожа

За да бъде кожата на лицето и тялото ви красива е значимо един път седмично да ѝ се прави гальовен пилинг. Такъв може да си приготвите с намачкано авокадо, захар на кристали или смляна морска сол и малко зехтин. Пилингът се нанася върху авансово измита кожа с леки масажни придвижвания. Масажирайте няколко минути и по-късно изплакнете с хладка вода. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР