Приготвено и поднесено с много любовНеобходими Продукти● скумрия - 2

...
Приготвено и поднесено с много любовНеобходими Продукти● скумрия - 2
Коментари Харесай

Скумрия на фурна с гарнитура

Приготвено и поднесено с доста обич

Необходими Продукти

● скумрия - 2 бр.
● цвекло - 1 глава огромна колкото пестник
● моркови - 1 бр., към 15 см
● целина - корен - 1 късче
● хрян - корен (няколко стърготини)
● розова сол - на усет
● бял пипер - на усет
● салвия
● девесил
● копър
● лимони - 1 бр.
● зехтин

Начин на подготвяне

Желателно е да закупите почистена и охладена скумрия, защото спестявате време и цапане във Вашата кухня. И по този начин...Запретваме ръкави...

Включете фурната на 180-200 градуса. Разполовете рибата на 2 части по дължина. Така от 2 броя скумрия ще се получат общо 4 дълги части. Измийте ги и ги поставете в тава, застлана с хартия за печене или фолио. Скумрийките би трябвало да са с кожата надолу и костта нагоре. Всяко парче поръсете с розовата сол, обилно подправете със салвия, дивесил и бял пипер. Сложете тавичката във към този момент загрялата фурна и печете до подготвеност.

Аз пекох 15-тина минути, когато закупи прекрасен тен и стана нежна и добре изпечена. След което оставих на изключена фурна още 10-15 мин. Така съм сигурна, че рибата въпреки всичко си е сготвена, а и остана топла досега на консумация.

Подчертавам, че не обръщам рибата от другата страна, тъй като по този метод придобива страховит вкусен тен, а от подправките образува коричка.

Приготвяне на гарнитурата, която е салата от цвекло, морков, корен от целина и хрян. Обелваме зеленчуците, стържем ги или с белачка ги вършим на люспички. В дълбока купа подготвяме дресинга, който се състои от следното: сокът на половин лимон, щипка сол, бял пипер, зехтин.

Разбъркваме добре и слагаме рендосаните зеленчуци. Объркваме хубаво и поръсваме с копър. По предпочитание можете да добавите и наситнени ядки. Вкусът с ядките е неповторим. Оставете салатата в ледник за към 1 час.

Съветвам ви да започнете с приготвянето на салатата, с цел да има време да престои.

Дойде и сладкият миг - на консумирането на това вкусно ядене. В необятна паница поставете парче скумрия и гарнирайте със салатата от корени. Добавете резени от останалата половина лимон, които да изстискате върху рибката. Поднесете с обич и чаша бяло вино.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР