Пригожин пусна пореден пост, с който явно изразява уважение към

...
Пригожин пусна пореден пост, с който явно изразява уважение към
Коментари Харесай

Шефът на Вагнер похвали украинците: Украинската армия се бие смело за Бахмут и Соледар! Битката е тежка и кръвопролитна

Пригожин пусна следващ пост, с който очевидно показва почитание към съперника си на бойното поле. 

Руската паравоенна формация " Вагнер " съобщи, че води " тежки кръвопролитни боеве " за контрола над град Соледар като част от траялата месеци съветска атака за завладяване на източната Донецка област в Украйна.

" В западните околности на Соледар се водят тежки кръвопролитни боеве. Въоръжените сили на Украйна пазят почтено територията на Соледар ", написа в обществените мрежи създателят на " Вагнер " Евгений Пригожин, съобщи " България он ер ".

Свързаният с Кремъл предприемач, който попадна под ударите на западните наказания, отхвърли обвиняванията, че украинските сили всеобщо напущат фронтовите линии в Соледар.

" Нека бъдем почтени със себе си. Украинската войска се бие самоуверено за Бахмут и Соледар. Съобщенията за тяхното всеобщо дезертьорство не са правилни ", сподели Пригожин, представен от пресслужбата си в Telegram. Соледар се намира на към 15 км от разтърсвания от войната град Бахмут, който през последните месеци се трансформира в център на сраженията.

Превземането на Бахмут - град с предвоенно население от 70 000 души, в този момент е една от главните военни цели на Москва. По-рано тази седмица Пригожин съобщи, че Соледар е щурмуван " извънредно " от частите на " Вагнер ".

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи в късното си нощно послание в понеделник, че неговите войски устояват на " нови и още по-силни офанзиви " против Соледар. Той сподели, че градът е бил подравнен със земята по време на боевете, написа БГНЕС. Министерството на защитата на Англия излезе със сводка, че силите на Москва " евентуално управляват по-голямата част " от Соледар.

Публичната роля на Пригожин и " Вагнер " доста набъбна, откогато Кремъл изпрати войски в Украйна. Бизнесменът вербува пандизчии да се бият в Украйна, като дава обещание прошка при завръщането им, в случай че оцелеят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР