Пригожин изглежда организира информационна контраофанзива срещу конвенционалната руска военна структура,

...
Пригожин изглежда организира информационна контраофанзива срещу конвенционалната руска военна структура,
Коментари Харесай

Пригожин вероятно готви нова контраофанзива, руското МО спря боеприпаските за ЧВК Вагнер

Пригожин наподобява провежда осведомителна контраатака против стандартната съветска военна конструкция, написа в отчет на Института за проучване на войната. След видео, оповестено на 16 февруари на войските на групата " Вагнер ", в което се показва, че са били отрязани от артилерийски доставки, бойците на Вагнер пуснаха друго видео на 17 февруари, на което се вижда стая, цялостна с тела на мъртви бойци на Вагнер. Боецът твърди във видеото, че групата губи стотици бойци дневно, тъй като съветското МО не им обезпечава оръжията, боеприпасите и други доставки, от които се нуждаят.

Няколко канала в Telegram, свързани с ЧВК " Вагнер ", също уголемяват обява #GiveShellstoWagner, която категорично маркира съветското МО и твърди (лъжливо), че " Вагнер " е единствената групировка, която сега напредва в Украйна и затова бойците ѝ се нуждаят от незабавна поддръжка.

Ескалацията на директните обвинявания на " Вагнер " против съветското МО съставлява нова осведомителна контраатака на Пригожин, която се стреми да продължи да подкопава съветското МО, обвинявайки го, че е отговорно за неуспехите на вагнеровци.

Пригожин евентуално е почнал засилена осведомителна акция против съветското МО в отговор на евентуалната роля на МО да попречи на ЧВК " Вагнер " да продължи акцията си за набиране на пандизчии и като цяло да намали известността и въздействието на Пригожин.

Изглежда обаче, че Пригожин за това ухажва ултранационалистически фигури, сътрудници силоваци като чеченския началник Рамзан Кадиров и определени съветски блогъри, с цел да му оказват помощ в напъните да си възвърне известността, надявайки се това да стане с поддръжката на тези фигури.

Пригожин стана толкоз авторитетна фигура в провоенната ултранационалистическа общественост посредством ориентиране на завоалирани и директни рецензии към стандартния съветски истаблишмънт и посредством поощряване на групата като елитна мощ, която може да обезпечи тактически облаги, които постоянната съветска войска не може. 

В новата обстановка евентуално той ще се опита да повтори този път към нова популярност, само че не е ясно дали ще успее да го направи, написа в отчета си специалистите от Института за проучване на войната.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР