Прието е, че трябва да извървяваме по 10 хиляди крачки

...
Прието е, че трябва да извървяваме по 10 хиляди крачки
Коментари Харесай

Откъде тръгна митът за 10-те хиляди крачки и трябва ли да му...

Прието е, че би трябвало да извървяваме по 10 хиляди крачки дневно, с цел да се смята, че сме се движили задоволително и сме изразходвали калории и сила, тъй че да останем здрави. Това е мит, в който доста хора имат вяра, тъй като се е наложил като общовалидна истина, която обаче не е напълно вярна.

Митът за 10-те хиляди крачки може да накара някои хора да изпитват огромен стрес, тъй като не могат да доближат този брой крачки.

Спрете да се стресирате, тъй като митът за 10-те хиляди крачки е тъкмо това – мит. Има толкоз други способи да изразходвате калории и сила, и в същото време да се радвате на живота, като не спирате да се движите, написа az-jenata.bg. Не се фокусирайте само върху ходенето пешком и навъртането на тъкмо избран километраж, измерен само в този брой крачки.

Няма научни доказателства, че в случай че паднете под този по този начин наименуван най-малко от 10 хиляди крачки, няма да имате изгоди за здравето. Всъщност, въобще не е наложително да ходите толкоз дълго, с цел да се радвате на положително здраве и да изразходвате калории и сила.

Няма потребност да се чувствате отговорни, в случай че сте си сложили за цел да вървите по 10 хиляди крачки дневно и не успявате да го постигнете. Изобщо не е наложително да го вършиме, тъй като има толкоз други способи да се движите пълноценно.

Митът за 10-те хиляди крачки идва от японско приложение, основано да мери количеството аеробни извършения, които се допуска, че са задоволителни за понижаване на тежестта или предотвратяването на напълняването поради затънал метод на живот. Самото приложение на японски език се превежда като „ 10 хиляди крачки “, откъдето идва и двусмислието в превода и налагането на този по този начин наименуван стандарт за всекидневно придвижване.

Не се вглъбявайте в устройството си или в приложението си за премерване на крачките. Оставете го настрани и го ползвайте единствено за ориентир. То може да ви припомня за постигането на дневните ви цели, само че надалеч не е само мерило за това дали се справяте добре с придвижването и изразходването на сила денем или не.

Какво друго да вършиме, с изключение на да се фокусирате върху 10-те хиляди крачки дневно?

Има толкоз други действия, които можете да възприемете за собствен метод на живот и придвижване всеки ден, без да чувствате виновност или да го вършиме принудително. Слушайте тялото и съзнанието си. Ако концентрирането в ходенето по 10 хиляди крачки ви е досадно и го чувствате като нещо, което наложително би трябвало да вършиме, това ви стресира.

Знайте, че всяко придвижване е от голяма важност. Независимо дали вършиме по 10 хиляди или 2 хиляди крачки дневно, това има своите изгоди за здравето и тялото, и е от голяма важност за вас самите. Всяко придвижване носи по-малко стрес, по-бистър разум, по-добро въодушевление, по-малко сърдечносъдови и неврологични проблеми.

Разходката в парка не е наложително да трае час или два. Не е нужно да бързате, с цел да покриете дневния норматив. Просто се движете колкото се може повече, без да си го поставяте за цел. Така придвижването ще се трансформира в прелестно занятие, от което имате потребност, а няма да се случва по обвързване. Всяко нещо, направено по обвързване, става неприятно, досадно, даже обратно.

Прекарвайте колкото се може повече време в изправено състояние. Избягвайте седенето постоянно, когато ви се удава опция за това. Така ще намалите напрежението, ще горите повече калории, ще имате повече сила и няма да се чувствате отпаднали и непродуктивни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР