Прието бе решение за изготвяне на позиция на България, че

...
Прието бе решение за изготвяне на позиция на България, че
Коментари Харесай

Вицепремиерът Каракачанов: България не подкрепя санкциите срещу Унгария, ще изготви позиция до ЕС


Прието бе решение за правене на позиция на България, че не поддържа глобите против Унгария. Това заяви вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов на брифинг в Министерски съвет.

„ На оперативното съвещание в Министерски съвет беше импортирано предложение от някои от министрите от квотата на „ Обединени патриоти “ дружно с вицепремиера Симеонов и министър Нено Димов, касаещо позицията на България във връзка с гласуваното решение в Европейския парламент за наказания против Унгария “, сподели Каракачанов.

„ Ние считаме, че сходно решение беше прокарано безусловно преднамерено, без да се регистрират политиките на Унгария по някои от рецензиите и готовността й да беседва с Европейската комисия “, добави той. По думите му, решението на Европарламента е било признато по идеологически аргументи и освен това, без да се регистрират гласовете „ въздържал се “.

„ Смятаме, че това е нарушаване на суверенитета на равноправна страна членка на Европейски Съюз. Както през днешния ден това се прокарва против Унгария и има опити сходни решения да бъдат взети против Полша, на следващия ден по някакъв мотив, в случай че щете даже и за джендърската спогодба, някой може да предложи сходно решение да бъде гласувано и против България. Поради тази причина решението, което беше признато бе, Министерският съвет да стартира процедура по правене на позиция на Република България за съответните формати на Европейски Съюз, в които да се отрази, че България не поддържа предлагането на Екологичен потенциал към Съвета на Европа за започване на процедура против Унгария по член 7 от Договора за Европейски Съюз “, съобщи вицепремиерът. По думите му става въпрос за суверенното право на всяка една страна да трансформира законодателството си и да организира политики.

„ Ако това не се харесва на една или друга парламентарна група в Европейския парламент, това си е техен проблем, а не на суверенната страна “, съобщи още Каракачанов, наблягайки че като партия постоянно са били против принизяването на суверенитета на всяка от страните членки.

Вицепремиерът по икономическа и демографска политика Валери Симеонов също удостовери, че държавното управление ще изготви позиция във връзка с глобите на Европа против Унгария. Нещо повече той даже счита, че „ по отношение на Унгария се прави една репресивна акция, която не почива на причини и на практика няма никакви съществени обстоятелства, които да бяха изложени в предлагането за налагането на наказания “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР