Приетият с мнозинство в пленарната зала на Европейския парламент законодателен

...
Приетият с мнозинство в пленарната зала на Европейския парламент законодателен
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова: Развитие на иновациите и повече работни места със законодателството за стартъпите

Приетият с болшинство в пленарната зала на Европейския парламент законодателен акт за стартъпите не е просто въпрос на икономическа политика. Това е ангажимент за ускорено развиване на нововъведенията, повече работни места и условия Европейски Съюз да е водач на международния софтуерен пазар. Това съобщи евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Цветелина Пенкова  Цветелина Пенкова Цветелина Пенкова е родена на 19.02.1988 година в София. След образованието си в Софийската математическа.

Тя посочи, че е работила по това законодателство, дружно с екипа си, стимулирана от нуждата европейската стартъп промишленост да получи поддръжката и опцията за напредък, която ѝ е нужна, оповестиха от офиса на евродепутата. 

„ Създават се по-добри условия, с по-облекчен достъп до финансиране, по-лесно привличане на частни вложители, редица данъчни облекчения, унищожаване на съществуващите регулаторни тежести и гарантиране правата на чиновниците ", разяснява Пенкова.

Тя вижда опция за основаването на удобна среда, която да насърчи пазарната реализация, да отключи повече финансирания и да подтиква разрастването на европейската и българската стартъп промишленост, гарантирайки ѝ конкурентоспособност на световните пазари.

„ Разговарях с доста стартъпи от България, които са възпрепятствани да развиват концепциите си в Европейски Съюз. Това е главно поради несигурността в правосъдната система, неналичието на процедури и финансови механизми за потребностите на подобен вид предприятия ", показа Пенкова. Тя означи със страдание, че постоянно европейските старт-ъпи са принудени да записват своите стартъпи отвън Европейски Съюз, с цел да могат да имат достъп до финансови пазари.

„ Това е и една от основните аргументи да предложа първото европейско законодателство, напълно ориентирано към стартъп бранша. С него даваме формулировка и правно отделяне на тези предприятия, улесняваме достъпа до финансиране и нови пазари. Само по този начин ще задържим гениите в Европа ", разясни мотивацията си Цветелина Пенкова  Цветелина Пенкова Цветелина Пенкова е родена на 19.02.1988 година в София. След образованието си в Софийската математическа.

„ Приетото законодателство е голям плюс за България. Дадохме още един сигнал, че европейските институции ще подхващат съответни дейности за подпомагането на бранша, който дава нова икономическа опция за страната ни и за целия Съюз ", означи евродепутатът.



„ За мен е чест, че работата ни беше оценена и напъните ни ще имат действителна добавена стойност за европейските стартъпи и младите ни бизнесмени! ", заключи Цветелина Пенкова  Цветелина Пенкова Цветелина Пенкова е родена на 19.02.1988 година в София. След образованието си в Софийската математическа.



Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР