Приемът в интензивното отделение на Столичната педиатрична болница ще бъде

...
Приемът в интензивното отделение на Столичната педиатрична болница ще бъде
Коментари Харесай

Съдбата на педиатрията: Приемът в интензивното ще бъде възобновен на 20 януари

Приемът в интензивното поделение на Столичната педиатрична болница ще бъде възобновен на 20 януари следващата година. Това стана ясна от чуването на здравния министър Кирил Ананиев в Народното събрание.
Няма да одобряват деца в интензивното в столичната педиатрична болница Докато не се намерят анестезиолози, отделението няма да работи, обявиха оттова
Приемът на деца в интензивното поделение в столичната детска болница поради липса на анестезиолози.

Снимка: БГНЕС

Министърът посочи, че незабавният банкет не е преустановен. Финансовата инспекция е посочила, че болничното заведение няма просрочени отговорности, а заплатите са увеличени от предходната година. Въпреки това има 26 незаети щатни места - множеството на медицински експерти. Тече предизвестието и на 4-ма лекари.
Ананиев: Няма да оставим дете без нужната здравна помощ Назначена е цялостна инспекция в Педиатрията, която да откри фактическото положение на лечебното заведение
„ В момента се водят договаряния с двама лекари. След привършване на ремонта на 20 януари смятам, че интензивното поделение ще може да работи”, съобщи здравният министър Кирил Ананиев.

„ Ако сме стигнали до такава степен, че министърът да води договаряния за назначение на двама лекари в педиатрията, ситуацията е страшно”, разяснява Хасан Адемов от Движение за права и свободи.
Проф. Габровски: Гарантирам, че София няма да остане без педиатрична помощ „ Пирогов ” има една доста съществено работеща конструкция за обслужване на деца, сподели той
„ От болничното заведение споделиха, че можем да им помогнем, в случай че им намерим анестезиолог. Така че, в случай че можете да намерите и в случай че някой от вас може да отиде, това ще им е от полза”, съобщи Даниела Дариткова, ГЕРБ.

„ Много скоро ще видите приказката на Андерсен за Новите облекла на царя”, сподели Георги Михайлов, Българска социалистическа партия за България.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР