Приемането на болкоуспокояващи преди ваксина срещу COVID-19 за предотвратяване на

...
Приемането на болкоуспокояващи преди ваксина срещу COVID-19 за предотвратяване на
Коментари Харесай

СЗО не препоръчва болкоуспокояващи преди ваксинация

Приемането на болкоуспокояващи преди ваксина против COVID-19 за попречване на евентуални странични резултати не се предлага, предизвести Световната здравна организация (СЗО).

Няколко изявления в обществените медии подправено разпространяват хипотетични медикаменти, които могат да облекчат евентуалните странични резултати на коронавирусната ваксина. Те включват антихистамини и болкоуспокояващи, които нормално могат да бъдат закупени от аптеките и магазините.

" Полезно е да вземете антихистамин, преди да се подложите на имунизацията “, съобщи един италиански консуматор в Туитър.

Но в изказване пред Евронюз СЗО повтори, че на жителите не се предлага да пият болкоуспокояващи преди имунизация, защото това може да повлияе на ефикасността на имунизацията.

" Не се предлага банкет на болкоуспокояващи като парацетамол преди приемане на имунизацията против COVID-19, с цел да се предотвратят странични резултати ", сподели представител.

" Това е по този начин, тъй като не е известно по какъв начин болкоуспокояващите могат да повлияят на сполучливото деяние на имунизацията. Въпреки това, можете да приемате парацетамол или други болкоуспокояващи, в случай че въпреки всичко развиете странични резултати като болежка, тресчица, главоболие или мускулни болки след имунизация. Честите нежелани реакции от имунизацията, като инфектиране на ръцете, главоболие или отмалялост, в множеството случаи са незначителни “, добави СЗО.

Но до момента в който антихистамините могат да смекчат избрани алергични реакции, те не са предопределени да ги предотвратят.

" Няма причина да приемате антихистамини, с цел да се опитате да ограничите признаците, които може да получите след имунизация “, сподели професор Люк О’Нийл, ръководител по биохимия в Тринити Колидж в Дъблин. " Като цяло няма причина да приемате медикаменти в случай че въпреки всичко не развиете някакъв тип признаци. Ако към този момент сте на някакви медикаменти, би трябвало да се консултирате с локалния доктор, защото на някои хора може да се предложи да продължат да одобряват антихистамини за обриви и други алергични реакции “, сподели професор О’Нийл.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР