Приемането на България в Шенген по въздух и вода е

...
Приемането на България в Шенген по въздух и вода е
Коментари Харесай

Калин Стоянов: България не приема допълнителни условия, свързани с бежанци от Сирия и Афганистан

Приемането на България в Шенген по въздух и вода е изключителна крачка напред за цялостна интеграция в Европейски Съюз, триумф за българската страна и българското държавно управление. Това съобщи в изявление за БНР министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Нямаме действителна дата за сухопътните граници, само че имаме уговорката на Австрия, Румъния, Европейска комисия и страните, които ни поддържат, диалозите да продължат, уточни той. 

През 2023 година Министерство на вътрешните работи свърши своята позитивна работа във връзка с незаконната миграция, посочи Стоянов.

Той дефинира обстановката на българо-турската граница през последните 4-5 месеца като извънредно спокойна.

Относно връщането на мигранти у нас по европейските регламенти министърът на вътрешните работи съобщи, че България не приема спомагателни условия, свързани с бежанци от Сирия и Афганистан.

Ангажиментът на страната ни касае отговорности по Дъблинския правилник – отговорности на страната по първо влизане в Европейски Съюз, посочи Калин Стоянов.

" България няма и не може да одобри лица, за които не е виновна. Няма безусловно никакво място за терзание. Всичко е в границите на нормалния банкет за последните няколко години ", увери той.

Борбата с пътния травматизъм е приоритет на държавното управление, заявява министърът на вътрешните работи. По думите му, изпращаме 2023 година със доста по-малък брой починали на пътя.

За 6 месеца са отнети 180 автомобила и конфискувани към 1500. Мярката работи и изигра превантивна роля, акцентира Калин Стоянов.

" Оценката на всички министри ще бъде дадена от премиера и вицепремиера. Готов съм да довърша това, което съм почнал ", изясни Стоянов, запитан за идната ротация и състава на бъдещия кабинет.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР