Приемане за първи път на Закон за лобизма и лобистката

...
Приемане за първи път на Закон за лобизма и лобистката
Коментари Харесай

Атанас Славов: Приемане на Закон за лобизма е ключов приоритет

Приемане за първи път на Закон за лобизма и лобистката действия е основен приоритет. Това съобщи министърът на правораздаването в оставка Атанас Славов по време на доклад за свършеното от държавното управление за деветте месеца, заяви Българска телеграфна агенция. 

 

Той уточни, че с подобен закон ще се дадат гаранции, че законодателният развой, вземането на решения - " пази обществените ползи, а не някои частни ползи ".

 

Като различен приоритет министърът означи реализирането на процедура на измененията в Конституцията, правене на нов Закон за правосъдната власт, който към този момент е разгласен за авансово публично разискване. Атанас Славов добави, че планът ще бъде съветван с парламентарните групи и професионалните общности.

 

Министърът на правораздаването дефинира за приоритет и дейното включване на България в интернационалните действия, свързани с възобновяване на справедливостта в Украйна, с „ ефикасното следствие на военните закононарушения и закононарушенията против човечеството, които се правят в Украйна “.

 

По думите му това може да се случи с присъединяване на български прокурори и следователи в тези процеси, посредством присъединяване в взаимните екипи за следствие под юрисдикцията на Евроджъст. Също по този начин и посредством промени в Наказателния кодекс, като се вкарат настоящите стандарти за военни закононарушения и закононарушенията против мира и човечеството.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР