“Приехме програма, с която улесняваме възможността талантливите графити - артисти

...
“Приехме програма, с която улесняваме възможността талантливите графити - артисти
Коментари Харесай

Георгиев: Артисти от 6 държави преобразяват подлеза на бул. България и Каблешков

“Приехме стратегия, с която улесняваме опцията надарените графити - актьори да имат пространства, където легално да могат да провеждат събития, тъй че да се трансфорат в свободни пространства за нашите гении ”. Това съобщи ръководителят на СОС Георги Георгиев, съобщи кореспондент на БГНЕС.


В подлеза на булевардите „ България “ и „ Тодор Каблешков “ ръководителят на СОС Георги Георгиев, общински съветници и Фондация Visionary показаха по какъв начин ще наподобява новото пространство в подлеза след изрисуването на стените от графити актьори. Проектът е част от програмата за даване на опция на хората на графити изкуството да творят в градска среда.

Георгиев разясни, че има актьори от 6 страни, които преобразяват подлеза.


Председателят на СОС разясни, че институциите с ясното схващане, допитвайки се до другите браншове и бранш, с финансова помощ, вземат решение проблемите на града. “Мисля че това е методът, по който можем институции, представители на гражданското общество, неправителствени организации, дейните жители в кварталите, районните администрации и частният бизнес да подкрепяме изявите, тъй като София е град с доста гении ”, сподели Георги Георгиев.

Диляна Ангелова от фондация Visionary акцентира, че такива огромни планове не са вероятни без поддръжката на всички браншове. “Радваме се, че можем да съберем на територия от 400 кв. м. художници от Бразилия, Колумбия, Испания, Австрия, Германия, Англия и България, да приказваме дружно на един глас за климатичните промени, по тази причина че четирите сезона към този момент не са дейни за страната ни. Искаме по позитивен метод пред картините да си спомняме за нашите 4 сезона ”, посочи Дарина Ангелова.


Стоян Цветков, член на управителния съвет на “Инвест банк ” разяснява, че са ангажирани с опазването на околната среда и с тематиката за климатичните промени. “Важно е да сме ангажирани с цялостната идея за отговорно ръководство и стабилно развиване и ние работим в тази посока ”, добави Цветков. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР