Придобивките представиха днес заместник-кметовете Борислава Борисова и Светослав Скорчев. Автомобилите

...
Придобивките представиха днес заместник-кметовете Борислава Борисова и Светослав Скорчев. Автомобилите
Коментари Харесай

Община Видин закупи нови автомобили за по-добри услуги

Придобивките показаха през днешния ден заместник-кметовете Борислава Борисова и Светослав Скорчев. „ Автомобилите са закупени със средства от финансовите разноски в бюджета на Община Видин и са за потребностите на разнообразни общински структури. Надявам се, че по този метод ще се усъвършенства качеството и бързината на услугите, които предлага Общината. Също по този начин ще бъдем по-мобилни и ще можем за по-кратко време да реагираме при сигнали на жителите “, изясни Светослав Скорчев.

Новите коли са седем на брой и са на обща стойност 194 736 лева с Данък добавена стойност. Те са с фабрични газови уредби, с което ще се осъществят обилни икономии и ще се реализира екологичен резултат. Гаранционният им период е пет години.
Община Видин набира заявки за замяна на отоплителни уреди
Община Видин афишира втора покана за набиране на заявки за замяна на отоплителни уреди на дърва и въглища с екологични. Това беше...

Една част от колите ще обезпечат по-качествени обществени услуги за жителите на Община Видин, акцентира зам.-кметът Борислава Борисова. Тя напомни, че при започване на тази година с решения на Общинския съвет се сътвориха Общинско дружество „ Социални действия “, Детска млечна кухня и детска ясла „ Слънчев ъгъл “ и звено „ Детско и учебно опазване на здравето “. „ След диалози с сътрудниците от тези структури за проблемите, които наложително би трябвало да решим, установихме, че един от главните е остарелият, амортизиран и непълен автопарк “, изясни Борисова. И добави, че с новите коли ще се усъвършенства работната среда в обществените структури, както и ще се подсигурява, че потребителите на Домашния патронаж, Диетично-социалната кухня, Детската млечна кухня и план „ Топъл обяд “ ще получават в точния момент качествена, здравословна и топла храна.



Борислава Борисова акцентира, че това е следващо доказателство за грижата на Общината за всички видински поданици. В тази връзка заместник-кметът разгласи, че един от закупените коли ще даде опция медицински експерти и обществени специалисти да доближат до всяко едно обитаемо място на Община Видин за даване на социално-здравни съвещания на хората. По този метод ще бъде изпълнен следващият ангажимент в предизборната стратегия на кмета доктор Цветан Ценков.

Директорът на Оперативна програма „ Социални действия “ Лиляна Косовска изясни, че остарелият автопарк постоянно е създавал проблеми. Новите коли ще подобрят качеството на услугите, достигащи до домовете на над 700 възрастни и самотноживеещи хора от всички обитаеми места на Общината. Директорът на Детска млечна кухня и Детска ясла „ Слънчев ъгъл “ Нина Емилова благодари за предоставения автомобил, като уточни, че до момента ръководената от нея конструкция не е разполагала със личен подобен. Сега доста ще се улесни превозването на вкусна и питателна храна за видинските малчугани от централния пункт на Детската млечна кухня на ул. „ Дунавска “ 18 до пунктовете в ж.к. „ Георги Бенковски “ и на ул. „ Широка “ (зад Къщата с куклите).
Кметът на Видин поздрави всички културни дейци за 1 ноември
Кметът на община Видин написа тържествено слово по случай Деня на националните будители - 1 ноември. Ето какво гласи неговото послание:&n...

Останалите три автомобила са за общинските предприятия „ Чистота, озеленяване и благоустройство “ и „ Пазари и паркинги “, както и за общинската администрация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР