Придобилите професионална квалификация „Асистент на лекаря по дентална медицина“ получиха

...
Придобилите професионална квалификация „Асистент на лекаря по дентална медицина“ получиха
Коментари Харесай

Раздадоха дипломите на новите асистенти на лекаря по дентална медицина

Придобилите професионална подготовка „ Асистент на лекаря по дентална медицина “ получиха своите дипломи в Медицински университет – Пловдив.

В изискванията на пандемията COVID-19 Европейската комисия показа Програма за реализиране на устойчива конкурентоспособност, обществена правдивост и устойчивост посредством повишение на квалификацията и преквалифициране.

За да отговори на провокациите пред пазара на труда, МУ-Пловдив откри собствен Център по професионално образование, една от предпочитаните цели в мандатната стратегия на ректора проф. доктор Мариана Мурджева.

Сред най-търсените е специалността „ Асистент на лекаря по дентална медицина “, която е относително нова за страната ни. Тя запълва празнината от прекратяването на образованието на стоматологични сестри и покачва успеваемостта на работа в областта на денталната медицина. Завършилите образованието могат да работят като асистенти на зъболекаря във факултетите по дентална медицина, в дентални клиники и кабинети.

Вторият випуск, завършващи тази подготовка, имаше щастието да означи края на сполучливото си образование с празненство.

Доц. доктор Весела Стефанова – специалист в образованието и водеща на събитието, сътвори топла атмосфера на съпричастност и поддръжка към дипломантите.

Проф. доктор Ани Белчева – зам.-ректор по образователна активност в МУ-Пловдив, насочи своите сърдечни пожелания и самопризнание за силите и силата, която са вложили учащите се.

В приветствения си адрес ректорът на Университета увери завършващите, че преподавателите от МУ-Пловдив ще бъдат постоянно към тях с отворени сърца за помощ и съдействие.

От името на дипломантите благодарности за професионализма, всеотдайността и положителната подготовка на преподавателите насочи Теодора Йосифова.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР