Причините за това са сложни и многопластови. ЕК ги свързва

...
Причините за това са сложни и многопластови. ЕК ги свързва
Коментари Харесай

Хинков: Само за 3 месеца са получи 65 сигнала за недостиг на медикаменти

" Причините за това са комплицирани и многопластови. Европейска комисия ги свързва най-често с индустриални проблеми, несъответстващи пазарни квоти и противозаконна търговия ". Това сподели здравният министър проф. Христо Хинков по време на брифинг по отношение на изчезналите медикаменти на пазара.

По думите му не без значение е и геополитическото измерение на този дефицит.

" За всички е ясна и зависимостта на Европейски Съюз от индустриални първични материали, които най-често се доставят от Индия и Китай ", сподели той.

Хинков разгласи, че с цел да се оправим с казуса на национално равнище са били признати промени в Закона за лекарствените артикули и основаването на система за следене и разбор на лекарствени артикули.

" Само за три месеца актуалното управление на министерството е разгледало над 65 сигнала от жители, лечебни заведения и медии по отношение на дефицит на разнообразни лекарства ", сподели той.

Министърът означи, че екипът ми е предложил разнообразни разновидности и решения за всеки обособен проблем, като ускорена доставка след осъществяване на диалог сред Министерството на здравеопазването и притежателя на разрешението за приложимост.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg