Причината за уволнението на шефовете на горските стопанства са финансови

...
Причината за уволнението на шефовете на горските стопанства са финансови
Коментари Харесай

Горските стопанства: милиони загуби, изборен натиск, незаконна сеч

Причината за уволнението на шефовете на горските стопанства са финансови загуби. Това сподели пред служебният аграрни министър проф. Христо Бозуков.

" Мотивът е несъблюдение на финансовите проекти. Към момента всички горски предприятия са на загуба в диапазона от 1 млн. до над 1 млн. лева Проблемът е, че не се подхожда икономически към гората. Те не гледат на гората като положителни стопани, а са се трансформирали в едни дърводобивници ", разясни той.

По думите на Бозуков в стопанствата се прави доста противозаконна сеч, за която шефовете си затварят очите .

" Те са се трансформирали в дърводобивници, защото тяхното възнаграждение зависи от финансовите резултати. Заплатите им не са по никакъв начин дребни, мога да кажа че са по-високи от тази на министъра. В интервал, в който са на загуба, не знам дали би трябвало да се получават такива заплати ", разяснява още той.

Освен изброеното, имало сигнали, че горските стопанства вземат участие в набирането на гласове на изборите, разгласи земеделският министър.

" Тези хора са се трансформирали в хора, които упражняват политически напън върху локалното население за да гласоподава популацията за една партия. Имам и сигнали, че се смъкват обозначителните знаци на колите на горското и си вземат участие в предизборната акция . Има си сложени квоти за какъв брой хора да бъдат вербувани и да се компенсира това с избран брой кубици дървесина ", разясни Бозуков.

В натиска не взели участие директно шефовете на стопанствата, само че всичко се случвало " под техния благоразположен взор ".

По думите му най-големият проблем, който заварил в министерството, са съвсем източените бюджети. Поради това в този момент ведомството срещало усложнения в подпомагането на земеделците.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР