Причината за промяната не се уточняваНационалната здравна комисия на Китай

...
Причината за промяната не се уточняваНационалната здравна комисия на Китай
Коментари Харесай

Китай спря да публикува ежедневни данни за COVID-19

Причината за смяната не се прецизира

Националната здравна комисия на Китай спря да разгласява ежедневни данни за Covid-19, заради опасения по отношение на надеждността на цифрите, откакто инфекциите избухнаха вследствие на внезапното облекчение на строгите ограничавания, написа вестник Гардиън, представен от

Съответната информация за COVID-19 ще бъде оповестена от Китайския център за надзор и предварителна защита на болесттите за информация и проучване. Причината за смяната не се прецизира.

Внезапното прекъсване на отчитането на ежедневните общи случаи на заразяване и гибел идва с повишаване на опасенията по отношение на неналичието на налична жизненоважна информация, откогато Пекин направи радикални промени в политиката си за нулев Covid, което сложи стотици милиони негови жители под изолираност и удари втората най-силна стопанска система в света.

Въпреки рекордния скок на инфекциите, здравната комисия не беше докладвала за смъртни случаи от COVID-19 в цялата страна в продължение на четири поредни дни, преди да спре оповестението на данните.

Миналата седмица Световната здравна организация (СЗО) предизвести, че Китай може да се затрудни да резервира ниския брой на инфекциите. СЗО не е получила данни от Китай за нови хоспитализации на Covid, откогато Пекин смекчи рестриктивните мерки си. Липсата на бистрота на данните затрудни наблюдението на мащаба на тази последна зараза от Covid.

Здравната система на страната е подложена на голямо напрежение, като чиновниците са приканени да работят, до момента в който са заболели, а пенсионираните медицински служащи в селските общности са наети още веднъж, с цел да оказват помощ на локалните старания, съгласно държавните медии.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР