Причината за няколко случая на засядане на в плитчините в

...
Причината за няколко случая на засядане на в плитчините в
Коментари Харесай

Учен обясни защо белуги засядат в плитчините

Причината за няколко случая на засядане на в плитчините в Далечния изток са мощни приливи и отливи, това е натурален феномен, само че човек би трябвало да оказва помощ на животните в такива обстановки, сподели Дмитрий Лисицин, началник на социална организация " Ековахта Сахалин ", пред РИА Новости.
През миналата седмица бяха регистрирани три случая едновременно в Далечния изток, когато морските животни засядат в плитчините. В региона на Тугуро-Чумикански на Хабаровска територия, на брега на Охотско море, два възрастни кита и малко са били на песъчлив бряг по време на отлив. По-късно възрастен кит белуга и малко бяха заседнали на същото място. И в двата случая служителят на МЧС Алексей Парамонов оказва помощ на животните да изчакат прилива като завива дребните, с цел да не измръзнат, мокри очите на животните с вода и гони птиците. С прилива белугите се завръщат в морето. В понеделник бе обявено, че жителите на Колима, употребявайки въжета и колело, са помогнали на шестметрова косатка, която е била изхвърлен на брега от вълна, да се върне в морето.
 Първите бозайници на Земята са били дълголетни лентяи Първите бозайници на Земята са били дълголетни лентяи
Най-ранните бозайници на Земята са прекарвали живота си по-спокойно, в сравнение с съвременниците им, и са живеели доста по-дълго, демонстрира...
„ Това се дължи на доста мощни и отливи. Това е главната причина. естествено за дивата природа ", сподели Лисицин, представен от БГНЕС.
Според него през цялата година се случват обстановки, когато морските животни засядат в плитки води. „ Имаше новолуние, в този момент пораства нов месец и през тези интервали приливите и отливите са оптимални “, твърди специалиста.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР