Причината според прокуратурата е, че Рашков е казал, че знае

...
Причината според прокуратурата е, че Рашков е казал, че знае
Коментари Харесай

Проф. Радулов: Рашков знае къде са отишли парите от АМ ”Хемус”, но трябва да го докаже

Причината съгласно прокуратурата е, че Рашков е споделил, че знае в кого са отишли тези 54 милиона. Чета негови изявленията и стигам до умозаключение, че той е наясно къде са отишли, само че няма доказателства. Мисля, че по-скоро това е един жест на прокуратурата - да покаже какъв брой доста работи и по какъв начин всеки, който дръзне да ѝ прави бележки, си получава заслуженото”, добави той.

“Ние още не сме наясно какво се е случило с тези пари, този, в който са отишли, какво е направил с тях. Той може да не ги изпира сега, а да ги подава някъде - в някакъв сейф или да ги укрие в някакво място”, сподели още той пред Факти.бг.

Проф. Радулов разяснява и Борислав Колев - главния очевидец по случая " Хемус ": “Следва да бъде разпитан в правосъдно съвещание. Друг въпрос е дали е реализирано някакво единодушие във връзка с неговата роля в бъдещия развой. Доколкото разбирам той е уредникът на схемата, по която парите се взимат от банката и отиват някъде. В случая “КТБ” главният уредник на огромното източване на пари от банката се явява предпазен очевидец. Лош метод е основният уредник да се яви предпазен очевидец, тъй като той е убедил останалите да влязат в схемата. Обикновено не се прави така”.

Според проф. Радулов мъчно ще се стигне до крайния адресат на парите. “В такива схеми, когато става дума за толкоз доста пари, постоянно има бушони - междинни връзки, които се скъсват. Хората изчезват или стават недостъпни за проверяващите органи. Вероятно този случай е подобен и по тази причина тези, които са поставили парите в джоба си, евентуално доста не се тормозят. Съдя по претендента за предпазен очевидец - става дума за 54 милиона. Хора са убивани и за по-малко пари. Доколкото разбирам той не е охраняван все още, няма никакви похищения във връзка с него. Тоест тези, които са получили парите, са спокойни, че разказът му ще стигне единствено донякъде”, разяснява той.

Проф. Радулов счита, че е нужна промяна в специфичните служби, която би трябвало да се случи на първо място на управническо ниво.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР