Причината - новият руски закон ограничава свободата на словотоШведската музикална

...
Причината - новият руски закон ограничава свободата на словотоШведската музикална
Коментари Харесай

Spotify се оттегля от Русия

Причината - новият съветски закон лимитира свободата на словото

Шведската музикална стрийминг платформа Spotify се отдръпва от Русия. Причината е новият закон на страната по отношение на това какво медийно наличие фирмите могат да излъчват или разгласяват онлайн, оповестява Reuters.

Публикуван материал, считан за "фалшива вест " за съветската инвазия в Украйна, може да докара до дълги присъди отнемане от независимост, съгласно новите правила.

В изказване, изпратено до медиите, Spotify споделя, че новият съветски закон лимитира достъпа до информация, отстрани свободното изложение, а криминализирането на вести излага на риск чиновниците на Spotify.

"След деликатно обсъждане на нашите благоприятни условия и актуалните условия, ние стигнахме до сложното решение да спрем изцяло нашата услуга в Русия. “

Spotify стана известна като музикална стрийминг платформа, само че се насочи към подкаст наличие като част от своя бизнес модел. Платформата излъчва вести и излъчвания за настоящи събития.

Компанията затвори офиса си в Русия по-рано през март и не съумя да продаде своите премиум абонаменти в страната заради ограничавания, наложени от доставчиците на заплащания на фона на интернационалните наказания.

Това прави Spotify най-новата в дълъг лист от огромни интернационалните компании, които се изтеглят от Русия - в това число McDonald's, Starbucks, Apple, Samsung и доста други.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР