“Причината е непрофесионално отношение към спортно-техническия процес. Калоян Левтеров преди

...
“Причината е непрофесионално отношение към спортно-техническия процес. Калоян Левтеров преди
Коментари Харесай

Голям скандал в плуването, България ще е без двама от най-добрите си състезатели на Световното

“Причината е непрофесионално отношение към спортно-техническия развой. Калоян Левтеров преди десетина дни, празнувайки абитуриентския си бал, си е срязал ръката на някакво стъкло. Има възбрана да плува 20 дни. И затова Световното състезание “отлита ”. За мен това е непрофесионално отношение и на него, и на неговия треньор. Разбираме, че абитуриентският бал е един път в живота, само че спортистите би трябвало да могат да вършат преценка.

При Йосиф Миладинов са голе-долу същите аргументите. След като изкара тежко КОВИД-19 и присъединяване на Световното състезание в Абу Даби, той си подвигна нослето. Треньорът му съобщи, че не се подготвени за шампионата. Нека да мине Световното и ще създадем разбор. Но огромният спорт изисква огромни жертви. Йосиф има проблеми с килограмите, има проблеми с дисциплината. Родителите му го върнаха в Швейцария, тъй като тук компанията не му понася. Там върви добре, нека да е подготвен за Европейското състезание в Рим ", изясни аргументите Аврамчев на конференция в Пресклуб “България ” по рано през днешния ден.

Националният тим за Световното състезание ще бъде формиран от Диана Петкова, Габриела Георгиева, Жанет Ангелова, Антъни Иванов, Любомир Епитропов, Калоян Братанов, Йордан Янчев и Дениел Нанков. Петър Мицин също е бил покрай присъединяване, само че е преценено, че по-добре да се състезава на Европейското състезание за младежи, с цел да не се форсира прекосяването му при мъжете.

" Бюджетът ни бе орязан, уповавам се следващата година разпределението на парите от Министерството на спорта да бъде по-справедливо. Състезателите ни упражняват добре, гледаме напред ", сподели още президентът.

" За мен е неразбираемо състезателите ни да получават по две и половина минимални заплати. Ако имаме проблеми би трябвало да редуцираме, само че по какъв начин да да вземем за пример 15 души са покрили норматив, а да отидем 5. Какъв ще е подборът. Важно е отношението. Хора, които са на 8-о място на Олимпиада или на 6-о място на Световно състезание не заслужават това ", счита Георги Аврамчев.

Генералният секретар на федерацията Димитър Бобев също даде мнението си.

" Олимпийският цикъл бе по-дълъг от естественото. Натрупа се отмалялост поради доста тежки надпревари. И аз съм бил играч и треньор и знам какво е да се готвиш 5 години за едно съревнование. Сега избрахме различен метод за подготовка - намалихме лагерите, с цел да дадем опция за отмора на състезателите. Нека те да подобрят или да са покрай персоналните си достижения. Да не ги товарим с упования и прогнози за медали ", прикани той.

" Бюджетът ни е на равнището на предходната година, само че с инфлацията и повдигането на цените, към този момент сме 20% обратно. Трябваше да платим 50% за присъединяване си на Европейското състезание в Рим. До 31 март ни желаеха 20 %, до края на май още 30. Това са 16 000 евро. Може да си визиите какъв брой ще коства преместването на Световното състезание в Мелбърн. Всички хотели, които настаняват състезателите, са вдигнали цените си с 50%. Най-евтината стая е 170 евро на вечер. Състезанията не престават по 7-8 дни, а като отидем 2 дни по-рано, може да си извършите сметката. Ще желаяме спомагателни средства ", сподели още Димитър Бобев.

Главният управител на националния тим Кристиян Минковски счита, че положително показване на Световното състезание в Будапеща ще бъде нашите състезатели да подобрят персоналните си достижения. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР