Прическата с плитка може да бъде романтична, строга, елегантна или

...
Прическата с плитка може да бъде романтична, строга, елегантна или
Коментари Харесай

10 идеи за прическа с плитка

Прическата с плитка може да бъде сантиментална, строга, елегантна или дръзка – според от това какъв тип плитка и каква прическата сте избрали.

Френска плитка, плитка корона, плитка в кок, небрежна плитка – има доста вариации! А за тези, които са подготвени да прекарат известно време пред огледалото, създавайки тези невероятни прически, дано забележим какви плитки са съвременни тази година.

Характеристики на прическите с плитки

Всеки вид прическа има свои преимущества и дефекти. За тези, които занапред са решили да разнообразят прическата си с някоя плитка, вижте лист за плюсовете и минусите на прическа с плитка.

Предимства на прическите с плитки

  • Плитките в никакъв случай не излизат от мода: те са универсални, и допълват всяка визия.
  • Абсолютно всяка плитка придава женственост – факт, който не се нуждае от удостоверение.
  • Плитка е комфортна: може да прикриете не идеално чистата коса и бързо да създадете кокетна прическа.
  • Ако си легнете с влажна коса, сплетена в плитка, можете да получите нежни талази сутринта.
  • Идеална и, най-важното, елементарна вечерна прическа за съвсем всяко празненство: сватби, абитуриентски балове, годишнини, обществени събития.

Недостатъци на прическите с плитки

  • Дължината на косата има значение: уви, любителките на къси прически или прекомерно етажирана коса, мъчно биха съумели да си създадат плитка.
  • Това изисква несъмнено умеене: стилизирането се прави основно в тилната зона, което е мъчно да се види, а способността да се тъкат комплицирани плитки идва единствено с опит.

Прически с плитки

  • Най-добрите плитки се получават посредством заплитане на къдрици, които не са доста чисти – най-малко няколко часа след измиване. Веднага след нанасянето на шампоана, косата е мека и еластична, което не е напълно належащо за идеална плитка.
  • Преди всяко заплитане се погрижете за размера на корена: нанесете пяна върху корените на косата. Косата е тежка и в случай че не и придадете размер в корена, прическата ви ще наподобява сплескана.

Как да създадем плитка

Ако фантазията ви е да създадете невероятни прически с плитки, значимо е да овладеете няколко съществени плитки, които са най-често употребявани.

1. Френска плитка

  1. Отделете три кичура от горната част на косата си.
  2. Заплетете левия и централния кичур.
  3. Заплетете лявата и дясната част.
  4. Продължете да сплитате, добавяйки спомагателен сектор от свободната зона към всяка нишка.
  5. Накрая закрепете плитката със здрава ластичка за коса.

2. Плитка Спайклет

  1. Отделете три влакна от горната част на косата си.
  2. Изплетете лявата и централната влакна.
  3. Изплетете лявата и дясната влакна.
  4. Продължете да сплитате, като редувате странични влакна с спомагателни влакна от свободната зона.
  5. Накрая закрепете плитката със здрава ластичка за коса.

3. Плитка рибена опашка

  1. Разделете косата си на две елементи.
  2. Отделете тъничък сектор от края на дясната страна на косата си и го плъзнете наляво.
  3. От края на лявата страна на косата отделете тънка нишка и я хвърлете надясно.
  4. Продължете да сплитате, като поредно добавяте тънки влакна от дясната и лявата част.
  5. Закрепете плитката със здрава еластична ластичка или щипка за коса.

Прически с плитки за междинна коса

След като към този момент сте усвоили главните техники на заплитане, няма да е мъчно да създадете една от най-модерните прически с плитки. Изберете прическата, която ви харесва и започнете да вършиме чудеса тъкмо в този момент!

1. Прическа с плитка френски водопад

Удивително деликатна прическа, която не лишава доста време. Истински водопад от къдрици, които могат да бъдат красиво навити, с цел да поддържат изображението.

2. Плитка в кок

Обикновеният кок ще искри с нови цветове, в случай че плитката е обгърната към него с елегантна панделка. И не са нужни спомагателни акценти!

3. Плитка корона

За принцесите – същинска плитка корона! Плитката може да бъде всякаква, по ваш избор – най-важното е да фиксирате резултата добре, тъй че короната да седи на главата до самия завършек на дългия ден.

4. Гръцки жанр

Позволете си да станете гръцка богиня, като създадете тази нежна прическа с плитка на главата си.

Красиви прически с плитки за дълга коса

Дамите любителки на прическа за дълга коса могат да разнообразят визията си с красиви и стилни плитки. Използвайте уменията си за плетене на плитки, с цел да създадете шедьовър.

5. Плитка и разпусната коса

Ако не желаете да прибирате всичките си къдрици, само че душата ви изисква многообразие, допълнете свободно падащите къдрици с небрежна плитка. Красива, необикновена и доста бърза!

6. Прическа с плитка раковина

Ако мотивът изисква и времето разрешава, дългокосите хубавици могат да добавят облика със зашеметяваща прическа – раковина, която ще направи всяка дама кралицата на вечерта.

7. Конска опашка плитка

Само конска опашка е скучно, само че опашката в композиция с елегантна плитка към този момент е нещо друго! Наведете главата надолу и хванете косата като за конска опашка без да я връзвате, започнете да сплитате вавата плитка. Така плитката пада нежно и красиво.

Прическа с бретон и плитка

Ако вие, подчинявайки се на нравствен ентусиазъм, неотдавна сте отрязали бретона си и в този момент желаете да си извършите прическа с плитка, само че мислите, че това е невероятно? Вижте няколко хрумвания, по какъв начин да си извършите прическа с плитка която да хваща и бретона ви.

8. Прическа с плитка и бретон

Ако бретонът е задоволително дълъг, той може да се среши обратно и да се захване при започване на плитката. По този метод никой не би схванал, че имате бретон!

9. Прическа с плитка и непряк бретон

Не е нужно да криете бретона си. Защо да лишавате другите от опцията да се възхищават на красивите ви кичури? Поставете бретона си встрани за спомагателен размер с леки талази.

10. Прическа с плитка диадема

Ако ще вършиме гръцка прическа или какъвто и да е различен жанр, при който плитката оформя челото, просто сплетете косата под формата на диадема.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР