Приблизително 67 процента от хората в Република живеят в домове,

...
Приблизително 67 процента от хората в Република живеят в домове,
Коментари Харесай

Повечето от нас живеят в домове, твърде големи за нуждите ни, установява доклад на ESRI

Приблизително 67 % от хората в Република живеят в домове, които са прекомерно огромни за потребностите им, съгласно ново проучване на Институт за стопански и обществени проучвания (ESRI).

Проучването открива, че Ирландия има % на незаетост от 67,3%, което я слага в челната тройка в Европа - дружно с Малта и Кипър - във връзка с незадоволителна претовареност. Средната стойност за Европейски Съюз е 33,6 %, към половината от ирландската цифра.

Данните демонстрират, че повече от 88 % от хората над 65 години живеят в незадоволително населявани жилища. Недостатъчната претовареност също е по-разпространена в семействата с по-високи приходи, до момента в който през 2022 година съвсем 80 % от притежателите на жилища са живели в незадоволително заета единица, до момента в който единствено 38,4 % от наемателите са го създали.

Според Евростат, която е събрала цифрите, " едно домакинство е незадоволително заето, в случай че има на свое разположение повече от минималния брой стаи, считан за подобаващ ". Ирландия е измежду ст...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР