Приблизително 325 хиляди души са получили помощи за отоплителен сезон

...
Приблизително 325 хиляди души са получили помощи за отоплителен сезон
Коментари Харесай

Отоплителен сезон 2023/2024 г.: Близо 325 000 души получиха помощи

Приблизително 325 хиляди души са получили помощи за отоплителен сезон 2023/2024 г . За целевата поддръжка се кандидатства в интервала от 1 юли до 31 октомври всяка година . Тя е предопределена за петте месеца на зимния интервал – от ноември до март, като тази година парите възлизат общо на 546,95 лв. . Това регистрираха от пресцентъра на Агенцията за обществено подкрепяне.

Право на целева помощ за отопление имаха лицата и фамилии, чийто средномесечен приход за предходните 6 месеца преди месеца на подаване на заявката е по-нисък или еднакъв на самостоятелно избрана граница за достъп съгласно възрастта, фамилното състояние, съществуването или неналичието на общуване, възрастта на децата и тяхната образователна претовареност и други значими условия, характеризиращи степента на накърнимост (бременни дами, родители, отглеждащи сами децата си).

За да получат помощ за отопление, безработните лица в трудоспособна възраст наложително трябваше да са се записали в бюро по труда минимум 3 месеца преди месеца на подаване на заявката и да не са отказвали предлаганата им работа или включване в образования.

През тази година най-вече целеви помощи за отопление са били отпуснати в областите Пловдив , Благоевград , Пазарджик , Враца и Плевен .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР