Приблизително 258 млн. души или 3,4% от цялото население на

...
Приблизително 258 млн. души или 3,4% от цялото население на
Коментари Харесай

3,4% от населението на света се водят международни мигранти


Приблизително 258 млн. души или 3,4% от цялото население на планетата не живеят в страната,в която са се родили. Това показват резултатите от оповестения в понеделник Доклад по интернационалната миграция, направен от Департамента по стопански и обществени въпроси към Организация на обединените нации. В него се акцентира още, че за по-малко от 17 години броят на новодошлите се е е нараснал с фрапиращите 49%.

По данни на проучването, основано на националната статистика в страните членки, болшинството мигранти са съсредоточени в едвам 10 страни, като максимален е дялът на хората, напуснали страната си, с цел да търсят по-добър живот в Съединени американски щати (49,8 млн. души, или 19% от общия брой), Саудитска Арабия, Германия, Русия и Англия.

Въпреки това при подредбата по районите с мигранти, от Организация на обединените нации откриват, че най-вече са тези хора, които обитават в Азия (80 млн), следвани от тези в Европа (78 млн.) и в Северна Америка (58 хил.). Интересно е и откритието, че над половината от тях (165 млн или 64%) са се открили в страни с високи приходи и три четвърти от общия брой интернационалните преселници са в трудоспособна възраст (между 20- и 64-годишна възраст). Авторите на документа акцентират, че по този метод, мигрантите способстват за намаляването на коефициента на взаимозависимост, който се пресмята като съответствие сред броя на децата и на възрастните хора в нетрудоспособна възраст. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР