Приблизително 20 600 души са загубили живота си при пътнотранспортни

...
Приблизително 20 600 души са загубили живота си при пътнотранспортни
Коментари Харесай

Проучване на ЕК за 2022 г.: Най-много жертви при катастрофи има в Румъния и България

Приблизително 20 600 души са изгубили живота си при пътнотранспортни катастрофи през 2022 година Това е растеж с 3% по отношение на 2021 година и се дължи на обстоятелството, че придвижването е възстановило нивата си след Коронавирус пандемията. Това демонстрират предварителните данни за смъртните случаи по пътищата, оповестени от Европейската комисия /ЕК/ през днешния ден.

Според информацията спрямо предпандемичната 2019 година обаче смъртните случаи са с 2000 по-малко (–10 %). Целта на Европейския съюз /ЕС /и Организация на обединените нации е до 2030 година броят на смъртните случаи при произшествия да бъде понижен на половина .

Общото нареждане на страните в Европейски Съюз по брой на смъртните случаи не се е трансформирало доста по отношение на с интервала преди пандемията — през 2022 година най-безопасни са били пътищата в Швеция и Дания /съответно 21 и 26 смъртни случая на един милион жители/, до момента в който броят на жертвите на пътнотранспортни катастрофи е максимален в Румъния и България /съответно 86 и 78 на един милион жители/. Средната стойност за Европейски Съюз е 46 смъртни случая на 1 милион поданици.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР