Приближаването на 30-годишна възраст се струва страшно на по-младите жени.

...
Приближаването на 30-годишна възраст се струва страшно на по-младите жени.
Коментари Харесай

7 неща, които се случват с тялото на жената след 30

Приближаването на 30-годишна възраст се коства ужасно на по-младите дами. Всички сме чували слуховете за по-лошия махмурлук, за побелелите коси, за кожата, която стартира да губи от младостта си, натискът, без значение дали е ваш личен или този от близките, за женитба и деца. И, несъмнено, уверението на предшествениците ви, че след 30 килограмите се натрупат по-бързо от първи сняг.
Какво се трансформира в тялото, откакто влезем в третото десетилетие на живота?

1. Шансът за зачеване понижава
Едно от най-големите опасения на 30-годишната възраст (особено за жените) е въпросът за фертилността.
Много хора отсрочват бебетата, с цел да развият кариерата или да се порадват по-дълго на младостта и безгрижието. Но с напредването на времето яйцеклетките понижават и има защо да се тормозим.

2. Косата стартира да изтънява и даже да посивява
С напредването на възрастта дебелината на косъма се трансформира, а сивият цвят може да стане неизменен сателит на косата.

3. Костите отслабват
Това е един от неособено позитивните аспекти на напредващата възраст. Приемайте повече калций, с цел да извършите костите си по-силни.

4. Метаболизмът се забавя
Дори и най-слабите измежду нас не са застраховани от струпване на мазнинки. След 30 е добре да започнете да преразглеждате метода си на хранене, в случай че не желаете да качите килограми.

5. Бръчките стартират да се появяват
След 30 производството на нови кафези на кожата стартира да се забавя, същото се отнася и за колагена. С навършването на тази възраст е добре да включите в разкрасителната си козметика и такава с ретиноиди, което ще спомогне за стимулирането на производството на колаген и ще помогне на кожата да устои на набръчкване.

6. Менструалният цикъл може да се промени
Намаляването на значими хормони като естроген и прогестерон въздейства на менструалния цикъл, който може да докара до нередовни, тежки или леки интервали и може да провокира безпорядък в живота на дамата. Някои дами даже стартират перименопауза - стадият преди менопаузата. Той включва променливи менструални цикли, промени в настроението и неплодородие.

7. Рискът от разнообразни заболявания се усилва
Според Реймънд Дж. Теси, основен изпълнителен шеф и съосновател на INmune Bio, нещо като "възпаление " се случва в тялото, когато остареем. Този феномен предизвиква "болести, свързани с възрастта ", като карцинома. Доктор Теси предлага да се вършат тези неща допустимо още от ранна младежка възраст:
- Не пушете. Тютюнът е обезпечен бърз билет за инфектиране.
- Контролирайте тежестта си. Затлъстяването вреди в доста връзки.
- Упражнявайте се постоянно. Спортът подтиква прекъсването на хроничното инфектиране.
- Спете повече и внимавайте със напрежението
Освен това рискът от меланом се усилва с възрастта. Той е един от най-честите ракови болести при младите възрастни и това е водещата причина за гибел, обвързвана с рак при дами на възраст сред 25 и 30 години. За да предотвратите рака на кожата, избягвайте излагане на слънце в средата на деня. Използвайте слънцезащита и никакви, но никакви солариуми.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР