При зомби вируса става дума за стрептококова група А инфекция,

...
При зомби вируса става дума за стрептококова група А инфекция,
Коментари Харесай

Проф. Христова за зомби вируса: Рискът за страната ни е минимален, касае се за потиснат имунитет поради COVID пандемията

При " зомби " вируса става дума за стрептококова група А зараза, която всекидневно предизвиква кожни инфекции или ангини. Стрептококовите инфекции са публикувани в целия свят, несъмнено, само че тъкмо този вид в действителност на заболяване, на отровен шоков синдром протича доста, доста тежко. Но да имаме поради и че в действителност се касае за подтиснат имунитет заради Коронавирус пандемията. Това сподели за " Фокус " шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова. 

По думите ѝ на този етап рискът за страната ни е най-малък. " Категорично нямаме случаи в последните години на " зомби " вирус у нас. Имали сме преди много години ", добави тя.

" Стрептококовите инфекции обаче са все по-чести в постковид ерата, с разнообразни локализации. От Япония обръщат внимание на повишаващ се брой случаи, при които имаме така наречен отровен стрептококов синдром, т.е. признаци, които се дължат на обособяване на токсините и ензимите на стрептококите в кръвта. Става дума за една систематична зараза и за интоксикация. Тези отрови в действителност довеждат до редица увреждания на вътрешните органи, на мускулите, като се стига до тяхната лиза, некроза, автосмилане. Така че даже дребен на брой случаи, в действителност протичането е много тежко и с немалка доза съдбовни затруднения ", сподели още професорът. 

Проф. Христова разясни, че стрептококите не са единствено в гърлото или на кожата, или някъде другаде – те са в кръвта и с това в действителност могат да обиден вътрешните органи. " Това са бактерии и е доста значима разликата, тъй като те са доста чувствителни на една огромна група антибиотици, т.е. на доста групи антибиотици, тъй че елементарно се лекува. Но би трябвало и бързичко да се лекува, преди да е станала систематичната зараза ", добави тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР