При застрахована продукция се плащат 100% от нанесените вреди, при

...
При застрахована продукция се плащат 100% от нанесените вреди, при
Коментари Харесай

Изп. директор на ДФ „Земеделие“: При застрахована продукция се плащат 100% от нанесените вреди, при незастрахована – 50%


При застрахована продукция се заплащат 100% от нанесените вреди, при незастрахована – 50%. Това изясни в студиото на „ Тази заран “ изпълнителният шеф на Държавна фирма " Земеделие " Николай Каварджиклиев.

На този декор земеделските производители край Садово, които пострадаха за следващ път от градушката и през днешния ден излязоха на митинг и затвориха пътя Пловдив – Хасково. Те упорстват да получат компенсациите си за унищожената годишна продукция от градушката. Много от тях не имат вяра, че ще им се помогне, тъй като още не са получили средства и за предходните провали от градушки.

„ Напълно разбирам страстите на хората, тъй като това е техният занаят. Вчера имаше среща в Садово, зам.-директорът на Държавна фирма „ Земеделие “ Георги Динев и представител на земеделското министерство Николай Маринов бяха там, обясняваха на хората, отговаряха на въпроси “, съобщи Каварджиклиев.

Той добави, че процедурата за приемане на обезщетение е ясна и обществена.

„ Има я на уеб страницата на Държавна фирма „ Земеделие “, както и на този на Министерството на земеделието. Всеки, който се интересува, може да я отвори и да я прочете. При 100% унищожена продукция се покриват 80% от индустриалните разноски. Продукцията не би трябвало да се унищожава от притежателя, а това е 100% унищожена продукция от неподходящи климатични промени. Плащаме дотация, в случай че продукцията е унищожена от градушка, проливен дъжд, суша, наводняване “, добави изп. шеф на Държавна фирма „ Земеделие “.

Той изясни, че земеделците имат 7-дневен период след настъпилото събитие да подадат заявление в общинските и регионални служби по земеделие, а по-късно се минава на инспекция.

„ За Садово са подадени 17 заявки за 403 декара и през днешния ден ще има специалисти на терен, които ще ревизират. За тази година бюджетът е 3,5 млн. лева и следейки поръчките, няма да може да бъде изразходен “, сподели още Каварджиклиев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР