При Законът за електронните съобщения не става въпрос за подслушване,

...
При Законът за електронните съобщения не става въпрос за подслушване,
Коментари Харесай

Омбудсманът разкри подслушват ли ни в извънредно положение

При Законът за електронните известия не става въпрос за подслушване, а за следене на трафични данни по отношение на карантинтa. Това изясни омбудсманът Диана Ковачева.

Пред Българска национална телевизия тя разкри, че е отправила питане към министъра на вътрешните работи във връзка с ограниченията, които се подхващат за реализиране на надзор върху своите чиновници, когато имат достъп до такива трафични данни.

Ковачева акцентира, че опцията да се изкат данни от мобилните оператори по отношение на карантината би трябвало да отпадне и с илизането от изключителното състояние.

"Основният проблем сега е, че огромна част от хората остават без приходи. Фактически те не могат да покриват своите отговорности ", разяснява Ковачева.

"Тревогата им се насочва и към частните правосъдни реализатори, и към колекторските компании, и към компаниите за бързи преводи ", означи още тя.

През последния месец до нея има повишен брой тъжби. Притесненията на хората са свързани най-вече с финансовото им положение.

Оплакванията са за нарушени потребителски права и понижени приходи.

Омбудсманът предложи в изключителното състояние са не се заплащат такси, свързани със обществени услуги. Става въпрос за обществени услуги, които сега се дават отдалечено.


Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР