При задържане по неотложност заради съмнения в палеж униформени притискали

...
При задържане по неотложност заради съмнения в палеж униформени притискали
Коментари Харесай

Кметът на Панагюрище обвини полицаи в насилие над сина му

При задържане " по необходимост " поради подозрения в палеж униформени притискали главата на младежа към асфалта
Кадри на брутално задържане на сина си популяризира кметът на Панагюрище Никола Белишки.

Случката се е разиграла във вторник в кюстендилското село Ломница, където 22-годишният Иван Белишки бил със брачната половинка си Габриела на посетители при нейните баба и дядо.

На клипа, който е споделен във Facebook профила на бащата се вижда по какъв начин двама мъже-цивилни чиновници на полицията, са бутнали на земята младежа. Единият от тях се обляга с ръце върху главата на арестувания, а другият гледа часовника си - какъв брой време ще издържи притиснат към асфалта.

По време на задържането се чува по какъв начин младият мъж споделя на служителите на реда: " Спри да ме душиш! Не мога да вдишвам! ", а в това време брачната половинка му, която снима, не стопира да пита униформените за какво го арестуват и какво им е направил.

По думите на Никола Белишки, задържането е осъществено от цивилни " по необходимост ", само че те не са се легитимирали, а единствено се показали с имената си, написа Дарик.

Според публично ръзпространената от Министерство на вътрешните работи информация, Иван Белишки е бил арестуван за палеж на непознат парцел, при който са изгорели сухи треви и ниска растителност в землището на кюстендилското село Ломница. Спасена е близка смесена гора с повърхност 50 дка.

От автомобила, паркиран наоколо до запаления терен на арестувания, служителите на реда иззели патрон и револвер. При последвали процесуално – следствени дейности от къщата в селото, населявана от 22- годишния, са открити два револвера, ловна пушка и над 400 патрона от друг диаметър. При задържането мъжът, който е с непрекъснат адрес в Панагюрище, е бил въоръжен с револвер и нож и е оказал опозиция, съумял да аргументи разкъсно-контузна рана на еднообразен. По случаите са формирано досъдебни производства, известена е прокуратурата - гласи известието на кюстендилската дирекция на полицията.

Иван Белишки не за първи път влиза в престъпните летописи. Преди време бе арестуван в столицата за владение на антики и оръжие. Тогава от фамилията обясниха, че това бил атрибут за възстановките на исторически събития на Регионален клуб " Традиция ", в който младежът членува. Младежът беше обект на полицейско гонене след случката в столицата, когато възпламени съветското знаме.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР