При всички положения в България ще се проведат предсрочни парламентарни

...
При всички положения в България ще се проведат предсрочни парламентарни
Коментари Харесай

Орлин Колев: Със сигурност ще има нови избори, но може да няма служебен кабинет

При всички положения в България ще се проведат предварителни парламентарни избори , само че не е несъмнено, че ще има служебно държавно управление .

Това мнение изрази специалист и учител по конституционно право Орлин Колев , който разяснява политическата рецесия в страната ни, почнала при ротацията сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС .

По думите му няма риск от конституционна рецесия , защото наредбата на ал.3 на член 111 от Конституцията повелява, че кабинетът, който е в оставка, ще приключи своите пълномощия до избора на ново постоянно или назначението на служебно. Той успокои, че при всички състояние ще има държавно управление , само че не е ясно дали то ще бъде служебно. 

Според Колев алинея 5 на член 99 разпорежда на президента две отговорности. Едното е по образуването на служебно държавно управление , а другото е да насрочи парламентарни избори в двумесечен период.

Той добави, че от партията получила третия мандат зависи дали изборите могат да бъдат след европейските . По думите му Конституцията не планува период, в който парламентарната група би трябвало да върне мандата

От президентството към този момент оповестиха, че в 11:00 часа през днешния ден, откъдето към този момент на няколко пъти обявиха, че няма да вършат опити да търсят поддръжка и да образуват кабинет, а единственото решение е отиване на предварителни избори

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР