„При връчването на мандата на сегашния премиер много ясно заявих,

...
„При връчването на мандата на сегашния премиер много ясно заявих,
Коментари Харесай

Румен Радев: Заявих, че ако няма съдебна реформа, то миналото ще потърси реванш и това се случи

„ При връчването на мандата на настоящия министър председател доста ясно заявих, че в случай че обединението не реализира пробив с решителни промени в правосъдната система, то предишното ще потърси реванш. Точно това виждаме сега “. Това съобщи президентът Румен Радев, мотивът за коментара му е идният разпит на премиера Кирил Петков.

„ За мен това е форма на институционално изнудване и аз чакам водачите на партиите в обединението да застанат уверено зад премиера “, добави президентът.

Държавният глава участва на формалното дипломиране на 579 млади лекари от Медицинския факултет към Медицинския университет в София.

Той счита, че държавното управление работи в една извънредно сложна обстановка - каскада от рецесии и доста тежко завещание от предходните ръководещи.

„ Илюзия е да се мисли, че демокрацията и правовият ред ще бъдат възобновени внезапно. Това ще отнеме време, процесът е сложен. Грешките и разочарованията са неизбежни, само че сред президентството и изпълнителната власт има градивно съдействие “, разяснява Румен Радев.

Радев съобщи, че е " задоволен " от решението на Конституционния съд, с което постанови, че правосъдният министър може да желае оставката на основния прокурор.

" Сега остава въпросът дали е пригодно това болшинство във Висш съдебен съвет в морално и в професионално качество ", сподели президентът.

Президентът добави, че е черноглед, че " Висш съдебен съвет да вземе рационално решение ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР