При внос на продукти като стомана, желязо, алуминий и изкуствени

...
При внос на продукти като стомана, желязо, алуминий и изкуствени
Коментари Харесай

На първо четене: Въглеродна такса при внос на стомана, желязо и изкуствени торове от страни извън ЕС


При импорт на артикули като стомана, желязо, алуминий и изкуствени торове от страни отвън Европейски Съюз ще се дължи по този начин наречената въглеродна такса. Това плануват признатите на първо четене от Народното събрание промени в Закона за ограничение изменението на климата. Таксата ще бъде плащана под формата на пазаруване на документи за въглеродни излъчвания. 

От групата на партия " Възраждане " възразиха против промените с аргумента, че те ощетяват и производители, и консуматори.

  " Пореден законопроект, който вършим под диктовка на брюкселските бюрократи, с цел да вкараме за следващ път следващата регулация. Защото принуждават българските производители да съблюдават безумни правила поради декарбонизация и зелена договорка. И това подвига крайната цена на всеки един консуматор ", съобщи Цончо Ганев.

Тези изказвания бяха отхвърлени от ръководителя на Комисията по околната среда и водите Станислав Анастасов от Движение за права и свободи, който е един от вносителите на измененията.

" Първо – това е европейско законодателство. То работи. Второ – ние в случай че не приемем това, България се отхвърля от опцията да може да управлява това, което се случва на нашата граница. Вие желаете  трети страни, прилежащи, ние да внасяме евтини артикули. Разбирайте – да изнесем и българските производства, да се изгубят работните места, с цел да могат да отидат при съседи – нечленки на Европейски Съюз и от там да си внасяме артикули ", разяснява той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР