Правителствата, бизнес лидерите и банките за развитие разполагат с две

...
Правителствата, бизнес лидерите и банките за развитие разполагат с две
Коментари Харесай

ООН: Имаме само две години да спасим планетата

Правителствата, бизнес водачите и банките за развиване разполагат с две години, с цел да подхващат дейности за попречване на доста по-тежко изменение на климата. Това разгласи ръководителят на Организация на обединените нации по въпросите на климата Саймън Стийл, представен от " Ройтерс ".

Той предизвести, че световното стопляне се изплъзва от дневния ред на политиците.

Учените настояват, че намаляването на половина на нездравословните за климата излъчвания на парникови газове до 2030 година е от решаващо значение за прекъсване на повишението на температурите с повече от 1,5 °C, което би довело до поще по-екстремно време и горещини.

Въпреки това предходната година излъчванията на CO2 в света се усилиха до рекордно високо равнище. Настоящите задължения за битка с изменението на климата надали ще понижат световните излъчвания до 2030 година

Стийл акцентира, че идващите две години са " от значително значение за спасяването на нашата планета ".

" Все още имаме късмет да понижим излъчванията на парникови газове с ново потомство национални проекти за климата. Но се нуждаем от тези по-силни проекти в този момент ", настоя той.

Стийл съобщи, че водещите стопански сили от Г-20 - дружно виновни за 80% от излъчванията в международен мащаб - незабавно би трябвало да се засилват.

Основната задача за тазгодишните договаряния на Организация на обединените нации за климата е страните да договорят нова цел за финансиране по въпросите за климата, с цел да поддържат разрастващите се страни, които се пробват да се пренасочат към изкопаеми горива и се борят с изменението на климата.

Стийл уточни, че би трябвало да се обезпечи повече финансиране във връзка с климата посредством облекчение на дълга, по-евтино финансиране за по-бедните страни, нови източници на интернационално финансиране като налог върху излъчванията от корабоплаването и промени в Световната банка и Международния валутен фонд, които организират годишните си пролетни срещи този месец.

Освен повече финансиране за Международната асоциация за развиване на Световната банка, Стийл настоя и за преразглеждане на финансовите условия и разширение на потреблението на дългови клаузи, устойчиви на климата, които стопират изплащането на дълга при положение на естествени бедствия.

В годината с редица избори по целия свят - от Индия до Южна Африка и Съединените щати - Стийл предизвести, че прекомерно постоянно дейностите в региона на климата " се изплъзват от дневния ред на държавните управления ".

Редица политици - от републиканеца Доналд Тръмп в Съединените щати до крайнодесни партии, търсещи победа на идните избори в Европейски Съюз, отхвърлиха политиките за климата, до момента в който ухажваха гласоподавателите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР